Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
El grup Estopa anuncia que anirà a la manifestació de la V de l'Onze de Setembre

Davant del muntatge fotogràfic que pretenia fer entendre que els cantants d'Estopa no anirien a la manifestació d'aquest 11 de Setembre, els germans Muñoz han respost "Ke no anirem a on ??? Jaja, doncs ara sí que anem! Pa fotre !! Jaja ... manipulacions barates no!" Moltes hores després s'han desdit del compromís de l'assistència a la "V"

16/08/2014 Política

El compte oficial de Twitter dels Estopa ha sumat aquesta piulada a les 06:18 de la matinada d'aquest dissabte, en resposta a un muntatge fotogràfic difós per alguns mitjans en què apareixien amb una samarreta en què es llegia "Jo no aniré a la V", en referència a l'acte independentista de la Diada de l'11 de Setembre.

Encara no es coneix oficialment si la resposta és un compromís ferm de l'assistència dels rumbers catalans a la manifestació, però en qualsevol cas ha representat una resposta i un posicionament contra l'espanyolisme ultra que pretén fracturar la societat catalana amb manipulacions gràfiques i de continguts d'aquest estil. Fa poca estona @estopaoficial ha tornat una piular un missatge en relació a la Diada de l'11 de Setembre, en què consideren "una broma" la resposta a la manipulació: "Ke era de broma .. Collons ... Si no sé ké faré demà ... Com haig de saber on estarem en un mes..."

Es desconeix si aquest canvi de parer es deu a pressions de la discogràfica o del manager del grup.

La foto manipulada correspon a un acte promocional de 2010, en què els Estopa van actuar en la presentació d'un producte de Microsoft.

Allunyats de l'espanyolisme ranci i el discurs del poder

No és la primera vegada que els germans Muñoz de Cornellà pateixen una manipulació de caràcter polític. Durant la campanya del 12 d'octubre a la Plaça Catalunya de Barcelona, els Estopa apareixien en un vídeo difós per l'organització espanyolista que muntava l'acte, en la qual es convidava als catalans que pensaven com 'Estopa, Gasol o Iniesta' a concentrar-se contra la independència. El grup no havia cedit la imatge ni s'havia posicionat sobre aquest acte. Més aviat sempre han expressat el reconeixement al Dret a decidir, malgrat que mai havien mostrat cap complicitat amb l'independentisme català.

El grup de rumba, però, sempre s'ha mostrat favorable als drets socials i les llibertats, com el concert a favor dels treballadors de la SEAT mobilitzats. També s'han mostrat sempre molt respectuosos amb la llengua i la cultura catalanes, però sovint han estat l'objectiu d'ires des de sectors de l'indepedentisme menys polititzat. Reieteradament han reivindicat la seva catalanitat, i entre altres el tipus de música que produeixen, que consideren hereva de la rumba catalana de Peret i el Pescadilla.

Molts dels missatges dels Estopa contenen crítiques a l'actual sistema social i al poder. Com exemple, la portada del seu segon CD contenia una paròdia del famós toro d'Osborne en els anys que va esdevenir un símbol gràfic de l'espanyolisme sociològic, convertit a la portada en un porc. No és casualitat que els germans Muñoz, el petit dels quals havia format part dles  CJC (Col·lectius dels Joves Comunistes) dels Baix Llobregat, hagin rebutjat una manipulació barroera que els relacionava amb la ultradreta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid