Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aquest 11 de setembre és l’hora del poble
Després de l’èxit de la manifestació de la Diada de l'any passat, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s'ha marcat aquest any un objectiu molt superior: una cadena humana de 400 quilòmetres que uneixi la Catalunya autonòmica de punta a punta. La cadena tindrà el nom de “Via Catalana cap a la independència” (inspirada en la Via Bàltica del 1989) i s'iniciarà simbòlicament a les 17.14h. La Via Catalana arribarà precedida per més d'un centenar de cadenes humanes que s'han celebrat al llarg de l'estiu en diferents localitats tant catalanes com d'arreu del món.

Al País Valencià, els pares de Guillem Agulló -jove independentista assassinat pel feixisme ara fa vint anys- enllaçaran simbòlicament la Via Catalana amb el sud, a les 17.07h, de manera que la cadena s'allargarà per sota del Sénia. D'altra banda, a les Illes s'ha organitzat una cadena humana que envoltarà la Plaça Major de Palma, enmig de la qual un altre grup culminarà la formació d'un mapa humà dels Països Catalans.

Al Berguedà, les assemblees locals de l'ANC van organitzar en un temps rècord i en ple juliol autocars per més de 2.500 persones de tota la comarca que se situaran al llarg de dos quilòmetres al municipi de Cervelló (Baix Llobregat). A més, el Casal Panxo ha organitzat més autocars per participar als trams de la cadena humana al seu pas pel Pertús, a la Catalunya Nord, amb l'objectiu de donar un cop de mà a l'independentisme del nord de la nació.

D'altra banda, el Procés Constituent s'afegirà a la cadena humana i encerclarà la seu barcelonina de 'La Caixa' -símbol del poder financer- per assenyalar els culpables de la crisiestafa. La Xarxa pels Drets Socials de Girona també encerclarà l'Hospital Trueta i el color blau s'afegirà a Amposta per defensar el Delta de l'Ebre.

Aquest any, tots plegats superarem les cadenes mentals i anirem més enllà, fent nostre el passat cooperatiu de la societat catalana per convertir la Diada de l'11 de Setembre en l'avantsala de la independència. Dotant l'estratègia d'acció, materialitzant els nostres objectius, el món ha de tornar a mirar cap a Catalunya perquè vegi quina és la voluntat majoritària i democràtica del poble català. I alhora, ha de servir per reforçar el procés que ens ha de permetre assolir la llibertat no més tard del 2014, quan caldrà sortir de l'àmbit d’acció de caràcter simbòlic i apostar per la unitat i la implicació de tothom en la que serà la lluita definitiva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid