Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Més de 1.500 persones participen en el primer assaig de la "V" a les Terres de l'Ebre

Els nuclis de l'ANC de Jesús, Roquetes i Tortosa han organitzat una "V" humana de color blau, per tal d'enllaçar la lluita per la independència amb la defensa del riu i el territori.

22/06/2014 Política

Ahir a la Plaça Corona d'Aragó de Tortosa, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va iniciar la seua campanya d'estiu, amb la realització de la primera "V" humana del país. L'acte estava organitzat pels nuclis locals de l'ANC a Jesús, Roquetes i Tortosa, i ha comptat amb la presència de gent d'arreu del territori.

Els assistents a l'acte, més de 1.500 persones, van arribar en cercavila des de cadascun dels tres municipis, acompanyats per grups de grallers i dolçainers.

A les vuit del vespre es va formar la "V" humana, amb l'enlairament de cartolines de color blau com a símbol de defensa del riu Ebre. D'aquesta manera, es va voler reivindicar la lluita en defensa del territori en el marc del procés d'autodeterminació.
Irene Fornós, coordinadora de l'ANC a les Terres de l'Ebre, va obrir els parlaments, fent una crida a la mobilització ciutadana d'aquí al 9 de novembre, per tal de garantir la cohesió social i, alhora, mantenir la pressió als representats polítics, per tal de garantir la celebració de la consulta.

En el manifest, llegit per membres de l'ANC dels tres municipis, es va donar a conèixer la Declaració de Juny de l'ANC, aprovada avui mateix pel Secretariat Nacional. En aquesta declaració s'emplaçava a la constitució d'una Taula de forces polítiques i socials, amb l'objectiu de reforçar el treball unitari i enfortir el procés durant els propers mesos. D'altra banda, l'ANC ha advertit que els propers mesos arribaran propostes de "terceres vies" i nous encaixos amb l'Estat espanyol, tot refermant que el camí que hem emprès ja no té marxa enrere.

Finalment, va fer una crida a participar el proper Onze de Setembre a la gran "V" que es formarà a Barcelona, entre l'Avinguda Diagonal i la Gran Via. De la mateixa manera que la Via Catalana de l'any passat, aquesta Diada ha de marcar una fita històrica, aquesta "V" ha de representar la voluntat del poble català a votar el proper 9 de novembre a favor de la independència.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid