Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
La CUP Reus considera vergonyós el comunicat de l’Ajuntament sobre l'agressió a David Vidal

En relació al comunicat emès per l’Ajuntament de Reus fa una estona amb el títol “Dispositiu de seguretat i civisme de la Guàrdia Urbana a les Barraques de Festa Major”, la CUP de Reus considera vergonyós que el govern municipal demani “prudència i respecte" al regidor David Vidal (agredit el passat 25 de juny per dos Guàrdies Urbans de la ciutat)

03/07/2014 Drets i Llibertats

Segons la Candidatura d’Unitat Popular de Reus, el fet que el govern municipal demani “prudència i respecte institucional al regidor David Vidal” és un “insult i una manca de respecte que posa en evidència de nou la inacció del govern per aclarir internament els fets succeïts”.

Des de la CUP de Reus s’emplaça de nou al govern municipal a que actuï “i realitzi un procés d’investigació intern per aclarir si l’actuació dels dos agents denunciats per Vidal podrien haver comès algun tipus d’irregularitat”. I, recorden de nou, que la denúncia pública i judicial es centra en l’actuació de dos agents de la Guàrdia Urbana concrets (agent núm. 141 i 183) i no pas en el conjunt del cos de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, a qui el regidor va fer arribar una carta d’agraïment per la seva actuació.

La candidatura de l’Esquerra Independentista considera que el govern municipal, utilitza la mateixa estratègia comunicativa que fa amb d’altres temes judicialitzats, “posar el “respecte institucional” per sobre de fets greus per generar una cortina de fum que amaga la realitat”. Però, en aquest sentit, esperen que un cop més, s’acabi posant de manifest quina és la realitat dels fets.

Per això, diuen que “compartim el respecte al sistema judicial igual que el govern municipal, i esperem que un cop se posin damunt la taula tots els testimonis i proves, els jutjats i el govern municipal actuïn en conseqüència i aquest últim s’hagi de retractar pública d’aquest comunicat i de l’actitud que estan mantenint en aquesta qüestió”.

Des de la CUP també posen a disposició del govern municipal els informes mèdics de lesions del regidor i la seva companya, ja que fins al moment no “s’han preocupat pas en llegir-los”. I, també els hi recorden que l’informe mèdic que justifica la baixa laboral del regidor, també el tenen registrat al departament de Serveis Generals de l’Ajuntament.

Per últim, des de la CUP només afegeixen que lamenten que l’Ajuntament doni “el seu suport al treball de la Guàrdia Urbana en el dispositiu especial de Barraques, igual com van fer fins a dos cops amb Josep Prat abans que forcéssim la seva dimissió” com afirma en el seu comunicat, mentre “no realitzen cap tipus d’autocrítica sobre l’operatiu i se limiten a enviar un comunicat de premsa, enlloc de donar la cara públicament en roda de premsa”.

I, també es pregunten, si “el govern municipal continuarà amb la seva estratègia de joc brut per desprestigiar el treball que realitza la CUP atacant personalment al seu portaveu a l’Ajuntament, com ja ha intentat en reiterades ocasions o si bé, garantirà un tracte igualitari a tota la ciutadania com afirma en el seu comunicat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid