Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Humor i crítica
Una carlinada paròdica qüestiona la continuació dinàstica dels borbons

El Partit Carlista Autèntic Berguedà, en motiu de l’abdicació del Rei Joan Carles I, ha difós un comunicat en vídeo que ha penjat BerguedàOnline.com La paròdia de la pugna dinàstica i la implantació dels carlins a la comarca remouen la contradicció absurda de l'existència de la monarquia amb humor

03/06/2014 Política

Els dos carlins armats i abillats a l'estil de l'època afirmen a la roda de premsa del víde que "Durant segles hem aguantat l'imperdi del terror de la branca usurpadora", i reproven els "39 any d'infame regnat" del borbó Juan Carlos I.

També escupen sobre l'hereu, a qui acusen d'haver-se casat amb una "bagassa plevea", cosa que "antes no passava."

El fins ara desconegut Partit Carlista Autèntic Berguedà exposa al final del vídeo el seu programa davant la situació d'abdicació del borbó: com a primera mesura proposa l'exili a Holanda del Príncep Felipe. Com a segon punt reclama la proclamació com a rei dels Països Berguedans el descendent de Carles d'Hug, l'únic territori fidal a la causa carlina. En un tercer punt reclama l'aixecament dels terços carlins, requetès i somatents berguedans.

Com a quart punt reclamen els tres punts dels principis carlins: "Déu, pàtria i furs", i acaben amb un exaltat "Berga serà carlina o no serà."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid