Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MAT
Un grup de persones s’ha encadenat al capdamunt de la torre 64 de la MAT

Avui dijous 12 de juny de 2014, un grup de persones s’ha encadenat al capdamunt de la torre 64 de la mat , a Fellines (Viladasens), amb l’objectiu d’evitar que se segueixi construint la línia i denunciar, entre d’altres, l’incompliment de les distàncies de seguretat

12/06/2014 Territori
 Encadenats al capdamunt de la torre 64 de la MAT Encadenats al capdamunt de la torre 64 de la MAT | Autor: No a la MAT
Avui al matí un grup de persones s’ha encadenat al capdamunt de la torre 64 de la MAT , a Fellines (Viladasens). Amb aquesta acció es vol denunciar l’incompliment de les distàncies de seguretat fa que el traçat sigui il·legal i les expropiacions també. Fellines és un més dels 14 nuclis on s’incompleix la distància de seguretat respecte de la línia MAT, amb la qual la Generalitat de Catalunya es va comprometre per escrit quan va informar favorablement l’autorització administrativa d’aquesta línia, imposant al mateix temps un canvi de traçat (respecte a l’original, paral·lel al TGV), dient textualment “aquestes variants redueixen l’impacte visual i donen compliment a les distàncies recomanades, que són de 500 metres respecte els nuclis de població i de 100 metres en el cas de masies aïllades”.

La distància entre el poble i la línia, és de 280 metres, el nucli de Mas Nicolau a 180 metres i hi ha diversos habitatges i edificacions per sota dels 100 metres, fins i tot una masia a 17 metres, Can Planelles, que és on va tenir lloc l’acció de resistència del passat dia 8 de gener.

És per això, afegit al fet que hi han hagut fins a 3 canvis injustificats de traçat dins del municipi gràcies a pressions de tercers, fa que sigui en aquesta zona on hi ha més oposició al projecte, i al mateix temps, més repressió. Hi han més de 30 persones imputades arran de la lluita contra la MAT en aquesta zona (una de les quals és Jordi Navarro regidor de la CUP a l’Ajuntament de Girona).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid