Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ocupació
Ateneu Popular El Rec, nou espai alliberat a l'Eixample Dreta de Barcelona
09/06/2014 Drets i Llibertats

Divendres passat va ser inaugurat un nou espai alliberat a l'Eixample Dreta, es tracta de l'Ateneu Popular el Rec, que correspon a l'ocupació d'una antiga seu de Bankia al barri. Joves del barri del Fort Pienc van ocupar l'espai dimecres passat.

Durant aquest cap de setmana s'han fet tasques per habilitar l’espai i també s'han pogut fer diverses activitats per començar a donar-li vida al projecte.

Així ha estat possible la seva inauguració en el context del Berenar de Primavera, que organitzaven diversos grups de joves del barri a la plaça del Fort Pienc i batejar-lo amb el nom d'El Rec, en honor al Rec Comtal que passava per aquest indret

Aquesta setmana es participarà en els actes de la Festa Major Jove del Fort Pienc, organitzada per diversos col·lectius de la zona.

L’antiga seu de Bankia és el segon espai que okupen els joves del Fort Pienc. El primer estava situat a la plaça del Fort Pienc i va ser okupat el 2011. Després de diversos intents de desallotjament, La Resposta -que així el van anomenar- va ser desallotjada el juliol de 2013. D'ençà, els joves del barri cercaven una sol·lució a la mancança d'espais per a les seves activitats al barri.

El mes de març, Arran i el Casal de Joves Xiroc van presentar la campanya "Exigim Espais". Reclamaven "espais que facin possible el desenvolupament de projectes per part de les associacions, col·lectius i el conjunt del veïnat, sense tuteles ni obstaculitzacions per part del Districte de l’Eixample i l’Ajuntament de Barcelona". Amb l'alliberament del nou espai, poden desenvolupar el seu projecte truncat ara farrà un any.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid