Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ucraïna
La població jueva d'Ucraïna planteja una evacuació urgent davant l'ascens neonazi

La comunitat jueva sospesa totes les precaucions necessàries i es planteja una fugida d’emergència davant l'amenaça de l'augment i consolidació en el poder dels grups neonazis

06/05/2014 Internacional

La comunitat de Odessa a Ucraïna, composta d'uns 30.000 jueus,  tem el renaixement del moviment neonazi i les accions provocades per grups violent progovernamentals dirigits directament els jueus locals. Davant d’aquesta amenaça el col·lectiu jueu no descarta la possibilitat d'abandonar la ciutat si es produeix un deteriorament significatiu de la situació.

Davant la situació de violència promoguda per grups neonazis –amb el beneplàcit del poder dels països occidentals- que van costar la vida a 46 persones en un incendi fa pocs dies, la comunitat sospesa totes les precaucions necessàries i es planteja una fugida d’emergència. El record dels crims del nazisme dels anys 30 i 40 encara pesa en la consciència col·lectiva d’aquest país.

Justament en vigílies de l'aniversari de la derrota de l'Alemanya nazi, que se celebra el proper 9 de maig, els membres de la comunitat estan considerant la possibilitat de llogar un campament fora de la ciutat capaç d'albergar uns 600 persones .

Els plans d'evacuació de la població jueva també han estat advertits pel rabí Abraham Wolf, representant de la comunitat jasídica de Jabad, que va explicar que estan prenent mesures de seguretat addicionals, com ara guàrdies armades, i va confirmar que es preparen per a una possible evacuació. Juntament amb la Fraternitat Internacional de Cristians i els Jueus, els membres de la comunitat han preparat 70 autobusos per el seu èxode de Odessa.

Segons dades de l'Agència Jueva que procura serveis als que volen traslladar-se a Israel, des de començaments d'any la immigració procedent d'Ucraïna va aconseguir un 142% en comparació amb l'any passat, mentre que la immigració jueva des Odessa s’ha multiplicat per tres.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid