Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ucraïna, Europa i l'esquerra
04/05/2014 Andoni Baserrigorri
Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa

Per Andoni Baserrigorri, editor del portal independentista basc Boltxe Kolektiboa

Fàstic. Fàstic i indignació causa l'assassinat massiu de desenes de civils per la junta nazi- feixista que governa Ucraïna, junta a la qual no va triar ningú i que va sortir després de les aldarulls de Kíev. Tampoc és molt correcte això últim que acabem d'afirmar. Aquesta junta nazi- feixista la va triar la Unió Europea, els Estats Units i el conjunt de l'imperialisme.

De seguida va aconseguir les empaties de certa esquerra occidental. Els de sempre i que ja han deixat de sorprendre per les seves reiterades postures pro-OTAN, pro-imperialisme i enemigues dels pobles per molt que embolcallin els seus enverinats caramels amb enrevessades teoritzacions que ens parlen de dictadors, assemblees de pobles que inicien una romàntica revolució que després paradoxalment mai s'expliquen perquè aquestes romàntiques revolucions són assimilades per l'estratègia imperialista.

Són els Santiago Alba Rico, les Corrents Roges, les “Esquerres Anticapitalistes” i els diaris i "webs alternatives" que escriuen i publiquen aquestes proclames intel·lectualoides, en què sempre insulten els i les antimperialistes titllant-nos d’”estalinistes" "pro-russos", que enyorem tal o tal estat socialista....

Proclames i nyaps discursius que no fan sinó confondre l'esquerra, dividir-la, impedir la solidaritat... els passats dies amb motiu del 1r de Maig cubà, en una d'aquestes "webs alternatives" es pot llegir un article signat pel conegut "Franctirador del cauto" en què desprestigiava la revolució cubana, i amb el pretext de la "crítica" menyspreava a un poble mobilitzat en aquesta important data entorn del seu partit i al socialisme i menystenia de nou la lluita d'un poble heroic.

Sempre són els mateixos. I ens atrevim afirmar que en el supòsit d'una primavera cubana a l'estil libi, exculparien l'imperi, parlarien de "tirania", ens tractarien d'entabanar amb les seve "critiques per millorar el socialisme" i en cas de victòria de la gusanera; llavors ens dirien que la revolució democràtica ha estat segrestada per la dreta.

"L'OTAN bombardeja poc a Líbi " va dir un element de la trotskista Corrent Roja. A Líbia està havent-hi una experiència de soviets, va dir un altre de la mateixa formació. Així són d’al·lucinats i de pocavergonyes.

L'altra esquerra, l'honesta encara que s'equivoqui, la inequívocament antimperialista, la revolucionària, la que de veritat és anticapitalista, denunciem l'estratègia imperialista de reconquesta del món per robar les seves riqueses encara que per això hagi de assassinar milions de persones a l'Iraq, Afganistan, Iugoslàvia, Líbia, Síria, Ucraïna.... L'esquerra està dividida? Doncs sí, no anem a negar-ho, però és que almenys qui signa aquest article no anirà de cap manera amb la nova gusanera disfressada d'esquerra, que no és sinó una aliada i aliada eficaç a més, l'imperialisme i del capitalisme.

Parlem de la Unió Europea?  No és potser la Unió Europea l'agent imperialista que ha finançat aquestes revolucions de coloraines, en aliança amb el més lúgubre de l'imperialisme ianqui i de la banda criminal OTAN? La Unió Europea no està rere l'ascens al poder dels nazi- feixistes a Ucraïna? No són França, Gran Bretanya i Alemanya responsables del bany de sang de Líbia i l'assassinat de Gaddafi per robar les seves immenses riqueses naturals? És que no han convertit el país de major nivell de vida d'Àfrica en un infern integrista?

La Unió Europea, com els EUA, no té amics, sinó interessos, i si ha de donar suport integristes, els hi dóna suport, si ha de donar suport nazis, ho fa.... el que sigui necessari per les seves mesquins interessos.

Per què tenim tanta preocupació els pobles que aspirem a la independència en què ens reconegui Europa? (No diem el terme Unió Europea i fem servir Europa per pura estratègia; resulta més digerible...).

Volem ser-hi, aquesta Europa o Unió Europea? Aspirem a ser els escorxadors dels poble treballadors del món? Perquè, aquí no hi ha termes mitjos: si ets a la UE, hi ets per al que hi ets.

Per mi, a l'infern la Unió Europea i al seu parlament. No desitjo una independència com la de les repúbliques bàltiques que no són sinó bases d'agressió de l'OTAN envers els pobles. La independència a la qual jo aspiro només és possible fora de la Unió Europea i l'euro.

Els nazis ucraïnesos, fills putatius de la Unió Europea, van assassinar aquests fills cremant-los vius, desenes de ciutadans, a l'est del país. No sorprèn: són nazis i repeteixen les estratègies i accions dels seus antecessors dels anys 40. Aquest gent escrit no va adreçat a aquesta gent. Amb els feixistes i els nazis no hi ha res a debatre ni negociar. Se'ls aniquila i punt, perquè si no, ells t’eliminen a tu.

Avui dia l'autèntica batalla antifeixista i anti-nazi s'està  produint a Ucraïna amb dos bàndols ben diferenciats. Els feixistes governants amb suport europeu i els antifeixistes de l'est del país. No són pro-russos, parlem amb claredat, són antifeixistes. I qui marqui equidistàncies i/o comparteixi les accions d'aquesta gentussa no és d'esquerres, així de clar.

Aquest escrit no va dirigit a aquesta gent, deia... El fàstic i la indignació amb què començava aquest escrit el reservem a la Unió Europea i a aquesta legió d’esquerranistes, autèntics cucs còmplices necessaris de l'imperialisme.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid