Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
UCRAÏNA
Continuen els enfrontaments a l'est d’Ucraïna

Ahir un helicòpter de la Força Aèria d'Ucraïna va ser abatut per grups pro-russos partidaris d’annexar l’est d’Ucraïna a Rússia alhora que els EUA han enviat tropes als països fronterers amb Ucraïna després d’afirmar que avions russos van violar l'espai aeri ucraïnès

26/04/2014 Internacional
L'helicòpter de la Força Aèria d'Ucraïna va ser abatut prop de l'aeròdrom de Kramatorsk, a Donetsk, enmig de l'ofensiva ordenada pel president interí ucraïnès, Alexander Turchinov. A més a més de l’helicòpter abatut, la policia ucraïnesa va confirmar 7 ferits a Odessa a conseqüència d’una explosió contra un control ucraïnès i a  Slaviansk, una ciutat propera a la recentment declarada República Popular de Donetsk, l'exèrcit i forces de seguretat  van iniciar la segona etapa d'una operació militar destinada a controlar el territori ocupat pels “grups d’autodefensa” pro-russos.

Des Kíev, el primer ministre interí, Arseni Iatseniuk, va afirmar que el Govern farà tot el possible per estabilitzar la situació a les “regions rebels” i fer “complir els acords de Ginebra” tot i que continua l'ofensiva militar als territoris a pro-russos. També hi ha acusacions sobre el fet que les autoritats ucraïneses envien grups paramilitars a reprimir els pro-russos de Donetsk, Khàrkiv i Lugansk. Per altra banda, el ministre d’exteriors rus, Serguei Lavrov  va exigir a les autoritats ucraïneses que cessi l'ocupació de l'exèrcit a l’est d’Ucraïna (el primer pas de l'acord de Ginebra) i els EUA han enviat tropes als països fronterers amb Ucraïna després d’afirmar que avions russos van violar l'espai aeri ucraïnès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid