Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Els Mossos d'Esquadra intenten assaltar la redacció de "La Directa"

El desallotjament s'ha allargat més 6 hores. Un cop va finalitzar la manifestació s'han generat aldarrulls amb càrregues policials que s'han escampat a diversos indrets del barri de Sants.

27/05/2014 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra han intentat assaltar redacció del setmanari Directa, en un local compartit amb la cooperativa La Ciutat Invisible al barri de Sants, a l'entorn dels aldarulls que s'han generat al finalitzar la manifestació contra el desallotjament de Can Vies que van tenir lloc ahir al vespre.

Els Mossos haurien intentat forçar l'entrada,  trencant un dels vidres de la redacció, a la cruïlla entre els carrers de Riego i Autonomia, al barri de Sants. Els periodistes que hi havia a dintre han respost abaixant la reixa metàl·lica. El diputat de la CUP David Fernàndez, periodista del mitjà, s'ha quedat custodiant la persiana baixada després de la intervenció policial. Una de les periodistes que intentava fer fotografies dels incidents ha acabat amb diverses contusions causades pels policies que carregaven.

Els aldarulls van començar a la plaça de Sants, on un encaputxats van cremar una unitat mòbil de TV3 i diversos contenidors, un cop s'havia donat per desconvocada la manifestació en contra del desallotjament on havien participat vora 4.000 de persones. Aleshores s'han produït diverses càrregues policials que s'han escampat arreu del barri de Sants. La policia autonòmica ha practicat dues detencions i una desenna d'identificacions

Desallotjament de Can Vies

Ahir cap al migdia, els Mossos d'Esquadra van irrompre al Centre Social Autogestionat Can Vies per desallotjar-lo amb un fort desplegament policial de la Brigada Mòbil i un helicòpter. Van tallar els carrers adjacents a l'edifici, al districte de Sants-Montjuïc. La policia va haver d'utilitzar una grua per als treballs de desallotjament, mentre la plaça de Sants s'anava omplint de persones per manifestar el seu rebuig al desallotjament, gairabé un miler de persones. Els agents que van accedir a l'edifici, van obligar les dotze persones -que es trobaven lligades- a sortir-ne. Quan faltava poc per les set de la tarda, va sortir-ne  el darrer.

Cal recoordar que durant els darrers mesos s'havia desplegat un campanya per evitar el desallotjament que havia comptat amb la participació de nombroses persones i col·lectius.

Valora
Vídeos
Resistència a l'interior de Can Vies
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid