Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Sis detencions i la policia escorcolla Can Vies per una denúncia del grup feixista "España en Marcha"

Entitats veïnals consideren “desproporcionada” i “exagerada” l’actuació policial. Convocada a les 18:30 una assemblea oberta a plaça Sants

29/01/2014 Drets i Llibertats
Desplegament policial per escorcollar Can Vies Desplegament policial per escorcollar Can Vies

Una denúncia del grup feixista "España en Marcha" ha desencadenat una operació policial amb la detenció de 6 persones i l'escorcoll aquest dimecres del Centre Social Can Vies al districte de Sants a Barcelona.

Es dóna el cas que els Mossos, en el comunicat difós avui per anunciar les detencions i el registre de Can Vies, oculten que els arrestos responen a una denúncia del grup feixista, el mateix que va fer l’assalt al Centre Cultural Blanquerna el passat 11 de Setembre.

Segons els Mossos, l'operació policial està relacionada amb la suposada agressió a membres del grup feixista el passat 12 d'octubre. Segons la policia, el agressors va sortir de Can Vies d'un forma organitzada.

Des de primera hora d'aquest matí, hi ha una vintena de furgons de la policia a Can Vies avui al matí, i arran d'aquesta presència policíaca s'ha convocat espontàniament una concentració de protesta, que talla el carrer de Sants a l'alçada de la plaça de Sants.

La resposta de les entitats

Representants de diverses entitats veïnals, que han atès els mitjans allà mateix, han afirmat que consideren “desproporcionada” i “exagerada” l’actuació policial. Tant Jordi Falcó, portaveu de la Coordinadora de Veïns de la Bordeta, com Ferran Aguiló, de la Plataforma de Can Batlló, creuen que no està justificat el dalbaix que ha viscut el barri i han afegit que “Can Vies és un centre obert, i si hi havia sospites, per què s’ha trigat tant?”. Han recordat també que les detencions no s’han produït a Can Vies i que els arrestats no hi tenen cap vinculació. Aguiló ha titllat l’operació com una forma de “desviar l’atenció” i ha criticat que el desplegament no s’hagi destinat “a perseguir el frau fiscal”, segon informa BTV

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid