Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Violència policial
CUP: "L'assalt a Can Vies ha estat una autèntica provocació policial"

“No recordàvem res semblant i caldria rebobinar fins a l’assalt il·legal de la Kasa de la Muntanya per trobar fets similars”

29/01/2014 Drets i Llibertats

"Una autèntica provocació policial amb fins propagandístics i de criminalització dels moviments socials". Així ha valorat la CUP l'actuació policial d'aquest dimecres al Centre Social Can Vies, on un grup de Mossos d'Esquadra hi ha irromput per registrar l'edifici en el marc d'un operatiu que ha comportat la detenció de sis persones per unes suposades agressions contra un grup de neonazis el passat 12 d'octubre.

El CSOA Can Vies, un centre especialment arrelat al barri i al teixit popular, veïnal i associatiu, ha patit aquest dimecres a les set del matí un desplegament de més de 200 agents dels Mossos i prop de 25 furgonetes de la Brigada Mòbil amb una ordre judicial d’escorcoll.

L'odre responia a una denúncia del grup feixista "España en Marcha", els mateixos que van organitzar l’assalt a la Blanquerna de Madrid la passada Diada.

Pel que fa les sis detencions que es va produir ahir motivades per la denúncia interposada pels ultres, la CUP resta a l'espera de de poder accedir a la informació judicial complerta.

"Caldria rebobinar fins a l'assalt il·legal de la Kasa de la Muntanya"

Els diputats de la CUP-Alternativa d’Esquerres Quim Arrufat i David Fernàndez s’han personat d’urgència davant les portes de Can Vies per interessar-se per la situació i el desenvolupament de l'escorcoll. Allà han pogut constatar que els responsables del Districte de Sants tampoc estaven informats de l’operatiu.

Fernàndez ha afirmat que “no recordàvem res semblant i caldria rebobinar fins a l’assalt il·legal de la Kasa de la Muntanya, el juliol de 1998 al barri de Gràcia, ordenat per Julia García Valdecasas, per trobar fets similars”.

El diputat independentista s'ha preguntat qui pagarà la factura de les destrosses i els danys causats al Centre Social –entre d’altres les tres portes d’accés, esbotzades amb malls- i ha plantejat "com és possible que sis inquilins, sense cap relació amb l’ordre judicial, estiguin retinguts il·legalment i incomunicats ja fa cinc hores en l’interior de Can Vies”.

Fernàndez finalment ha expressat “els profunds dubtes jurídics i processals sobre la congruència d’una ordre judicial que –a petició dels Mossos d’Esquadra- ha autoritzat l’escorcoll”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid