Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Neix “Ningú Més · Plataforma solidària amb les víctimes de les agressions neonazis”
14/04/2014 Drets i Llibertats

“Ningú Més · Plataforma solidària amb les víctimes de les agressions neonazis” (Ningú Més · PSVAN), neix com a col·lectiu ciutadà independent arran l’agressió neonazi ocorreguda a Manresa el passat març de 2012 i el judici de la qual tindrà lloc a Barcelona el proper mes de juny.

El col·lectiu fa una crida a la societat civil i obre les portes a l’adhesió multitudinària com a resposta solidària amb les víctimes de les agressions neonazis.  Les adhesions es poden formalitzar al web, on també es poden consultar les bases fundacionals de la plataforma.

Aquell 23 de març de 2012

Dos anys i dos mesos després de l’agressió neonazi a Manresa tindrà lloc a Barcelona el judici de les dotze persones detingudes, nou de les quals són en presó preventiva des del juny de 2012. El 23 de març de 2012 va tenir lloc a Manresa una brutal agressió neonazi que va deixar diverses persones ferides, entre les quals un menor d’edat que va salvar la vida gràcies a les ràpides cures d’emergència que va poder rebre al lloc dels fets. El menor, i principal víctima de l’agressió, es disposava aquell divendres de març a la nit a gaudir d’un concert amb un amic de l’institut. Les ganes els van fer arribar massa d’hora a les immediacions de la sala on s’havia de celebrar la vetllada. Les portes del recinte encara eren tancades i van decidir esperar-se al carrer, enmig del polígon industrial manresà dels Dolors, que comencés a arribar més gent i que s’obrís la sala per poder accedir-hi.

Però l’espera solitària, només en companyia de dos altres joves que també havien arribat aviat i s’esperaven dins del seu automòbil, va resultar nefasta i tots quatre van ser víctimes d’una agressió de caire neonazi totalment preparada i organitzada. De forma ràpida i en formació militar, un nombrós grup de persones amb el rostre tapat i armades amb barres de ferro i punys americans van accedir a peu a l’indret des d’un carrer adjacent. Amb crits de ‘Sieg Heil’ i bengales de fum i llum, el comando neonazi va detectar immediatament la presència dels dos únics joves que hi havia al carrer i els van atacar amb una violència extrema i premeditada amb una única intenció: fer el màxim de mal, fins arribar a matar, en el mínim de temps possible. L’atac va durar uns escassos dos minuts, durant els quals la major part de la virulència fou perpetrada vers un dels dos menors d’edat, tot i que l’altre també va patir ferides greus i els altres dos joves que esperaven dins el cotxe van ser objecte d’un intent d’incendi del vehicle.

Després de la ràtzia, el grup d’assaltants neonazis va abandonar el lloc de l’agressió a peu, de forma ràpida i organitzada. Mentre els dos joves de l’automòbil intentaven apagar el foc des de l’interior del vehicle i el menor amb qui els neonazis s’havien acarnissat romania estès al terra sense coneixement, l’altre menor va poder arrossegar-se fins al timbre de la porta d’entrada de la sala de concerts i alertar d’aquesta manera de la situació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid