Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Especulació
La modificació de la llei per BCN World al Consell de Garanties Estatutàries

Isabel Vallet "Ni Singapur, ni Macao, ni Las Vegas, el model econòmic no te'l jugues al casino"

10/04/2014 Territori
Isabel Vallet Isabel Vallet

Les diputades Isabel Vallet (CUP-AE) i Hortènsia Grau (ICV-EUiA) han registrat aquest matí al Parlament de Catalunya un petició de dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre l'adequació a l’Estatut i a la Constitució del Projecte de llei de modificació de la Llei 2/1989, del 16 de febrer, sobre centres recreatius turístics, i d'establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc; més coneguda com la modificació de la llei de BCN World.

Els preceptes qüestionats apunten diverses qüestions com la no justificació de la urgència del tràmit; la vulneració del principi d'autonomia local en relació a les competències urbanístiques; la vulneració del principi constitucional d'igualtat i de la necessitat que les actuacions dels poders públics respectin l'interès general; l'afectació de la protecció dels drets dels consumidors, usuaris i infància; la infracció del deure a contribuir amb càrregues públiques la proporcionalitat, progressivitat i igualtat, entre d’altres.

La diputada Isabel Vallet ha explicat que "és miserable utilitzar la desesperació de la gent que no té feina per oferir feines precàries, temporals i mal pagades que difícilment garanteixen la subsistència vital. El que està en joc és el model de relacions laborals al camp de Tarragona i a tots els Països Catalans en el seu conjunt; on ja existeixen experiències de projectes messiànics que han acabat en misèria pel territori; com per exemple, Terra Mítica o Marina d'Or, fugues d'impostos i imputacions."

CIU i PSC, els partits que han arribat a l’acord per tirar endavant aquest projecte de llei, no han explicat quines conseqüències han patit aquells països que han implantat models econòmics com el de BCN World ni tampoc quins han estat els costos socials que han hagut de suportar; com per exemple l'augment de la criminalitat o l'augment dels delictes violents contra les persones i la propietat. Tampoc han explicat com pensen obeir a la voluntat de l'inversor Veremonte de començar les obres amb llicències provisionals i quin impacte tindran sobre el consum d'aigua, el cost de les infraestructures, etc.

Per la diputada de l'esquerra independentista "un cop més l’excepcionalitat i la discrecionalitat legislativa es posa al costat del poder, al costat dels diners i al costat d'un projecte opac del qual cada dia tenim informacions noves, contradictòries entre elles i que ens demostren que ens hem d'organitzar per aturar aquest macrocomplex de joc i ruleta".

"És per tots aquests motius que el dia 31 de maig ens manifestarem a Salou al costat de la Plataforma Aturem BCN World" ha conclòs Isabel Vallet.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid