Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRLANDA
Irlanda commemora l’Alçament de Pasqua de 1916

El diumenge passat a Dublín i Irlanda del Nord es va commemorar l’Alçament de Pasqua de 1916. El dilluns també es van fer alguns actes de commemoració davant del General Post Office (la central de correus on es van atrinxerar els revoltats).

26/04/2014 Internacional
Unes 5.000 persones van assistir el diumenge passat a Dublín a una cerimònia militar en commemoració de l’Alçament de Pasqua de 1916  al GPO (General Post Office) del carrer O'Connell. L'esdeveniment era un acte oficial encapçalat pel president de la República d’Irlanda Michael D Higgins, el Taoiseach Enda Kenny, i el ministre de Justícia, Igualtat i Defensa, Alan Shatter.

A la cerimònia es van dir unes oracions en memòria dels morts, es va fer una lectura de la proclamació de la República d’Irlanda i una ofrena floral. També es va interpretar l'himne nacional de la República d’Irlanda mentre la bandera onejava a mig pal i més tard es va fer un minut de silenci. Al voltant de 170 membres de les forces armades; l'exèrcit, la marina i les forces de reserva participar a la cerimònia. La multitud va aplaudir després de la lectura de la  proclamació de la República i l'esdeveniment va concloure amb el pas d’una patrulla aèria per sobre dels concentrats.

No gaire lluny de l’acte oficial, el líder del Sinn Féin  Gerry Adams va fer un parlament recordant els patriotes irlandesos que es van alçar el 24 d’abril de l’any 1916 (era la Diada de Pasqua de Resurrecció i per això s’anomena Alçament de Pasqua) declarant  la República d’Irlanda. L’endemà dilluns hi va haver un acte dels republicans irlandesos davant del GPO.  A Belfast també es van organitzar marxes i ofrenes florals en record dels patriotes irlandesos que es van alçar el 1916 (i els republicans irlandesos morts durant tot el segle XX). La marxa principal va anar  fins al cementiri republicà de Miltown on es van fer ofrenes florals  al monument al  patriota mort. L'orador principal d'aquest any a la desfilada va ser la diputada del Sinn Féin al parlament europeu Martina Anderson (ex-membre de l’IRA detinguda l’any 1984 juntament amb Patrick Magee).

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid