Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
La CUP denuncia l'Ajuntament de Barcelona per cedir un terreny a entitat d'antics legionaris
02/11/2013 Política

El  El nucli de Sant Andreu de la CUP Barcelona denuncia en la seva pàgina web que l'Ajuntament, mitjançant el Consorci de la Zona Franca, cedirà gratuïtament un terreny de cinc mil metres quadrats, ubicat a les antigues casernes de Sant Andreu, a la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios perquè realitzin "activitats de tipus sociocultural".

En la nota, la CUP exigeix al regidor del Districte de Sant Andreu, Ramon Blasi (CiU), que defensi els interessos dels veïns, i demana la retirada immediata de la cessió d’espais gratuïts a "entitats espanyolistes, genocides i que fan apologia de la mort"

La formació independentista apunta que aquesta cessió suposa un greuge per al veïnat de Sant Andreu i el seu teixit associatiu, per les reiterades demandes d’espai que s’han fet arribar al Districte de Sant Andreu des de les entitats i associacions del poble, les quals porten anys demandant a l’Ajuntament espai per a poder dur a terme les seves activitats sense que hagin estat ateses. Tenint en compte que "la Hermandad està vinculada a una institució insigne de l’espanyolisme més ranci, antidemocràtic i defensor de valors anacrònics als temps actuals".

En aquesta línia, la CUP considera insultant i una falta de respecte que des de les institucions municipals es prioritzi atendre entitats com aquestes que representen "la perpetuació de l’ultracatolicisme, el feixisme i estan vinculades a aquells que representen el passat més violent i sanguinari de la història del Estat español, mentre s’estan excloent i marginant entitats laiques i cíviques que conformen el teixit associatiu i de participació ciutadana del nostre poble amb un veritable arrelament i pertinença a Sant Andreu".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid