Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
Nova jornada de vaga dels treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio

Dijous 6 de març es realitzaran aturades de les emissions de 13.30h a 18h, en lluita pels drets laborals que pretén retallar la CCMA

06/03/2014 Laboral

Els treballadors i treballadores de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat una nova vaga després de les anterior aturades fa dues setmanes. Aquest dijous 6 de març es realitzaran aturades de les emissions de 13.30h a 18h.

En aquest sentit, els treballadors i treballadores de TV3 i Catalunya Ràdio portaran a terme mobilitzacions aquest dijous, com la concentració al migdia davant la CCMA mentre es porta a terme la reunió de la direcció d'aquest organisme amb els comitès de vaga dels dos mitjans.

Dijous acabarà el termini que va establir la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per obligar els treballadors a signar un acord que suposa una regressió salarial i de drets.

La intenció de la CCMA podria passar per aplicar l'article 41 de la Reforma laboral, i aplicar les retallades laborals que consideri oportunes de forma unilateral.

El conflicte laboral a TV3 s'arrossega de fa temps. El març de l'any passat ja es va convocar una vaga en resposta a la retallada d'un 17% en els pressupostos de la CCMA. El juny passat els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio van realitzar noves assemblees per organitzar-se davant l'amenaça dels 312 acomiadaments previstos i del procés de desmatellament dels mitjans públics

Privatització i acomiadaments

Segons han denunciat durant tot aquest darrer any els treballadors i treballadores organitzats de TV3, per poder portar a terme els acomiadaments el Consell de Govern va decidir trencar les negociacions de Conveni i seguidament comunicar aquest trencament de manera irregular, fora de les meses de negociació. Per aquesta raó els treballadors van rebutjar repetidament la pretensió del Consell de Govern que evidenciava que havin estat fingint una negociació de Conveni. En aquest sentit van expressar que "sempre han tingut l’objectiu de desmantellar la televisió i la ràdio públiques catalanes i d’aprimar les seves plantilles."

Els Comitès han assenyalat diversos cops que l’equip de govern de la CCMA, així com els directius de les dues empreses, són els responsables dels acomiadaments projectats. També els fan responsable que s'hagi autoritzat una decisió tan dràstica d'acomiadaments sense esgotar la via de la negociació i sense comptar amb el suport de cap altre grup parlamentari. Algunes de les paraules dels treballadors de TVC han estat de denúncia sobre la relació governamental d'aquestes mesures: "Un govern no pot basar la viabilitat econòmica del país en acomiadaments de treballadors."

Suport de la CUP als treballadors i treballadores

La Candidatura d'Unitat Populuar (CUP) ha mostrat en diversos moments, durant el darrer any, el seu suport amb els treballadors dels mitjans públics catalans. En una nota de premsa expressava que els acomiadaments "(...) no només són un insult a la classe treballadora, als centenars de treballadores afectades, sinó també és una invitació a la mesquinesa." I també que "Aquell qui s'apodera de paraules com ara ”estructures d'estat” és capaç d'estroncar-ne una de principal, de bàsica per aquest país. I ho farà, aplicant, per més barroeria, la reforma laboral que posa en situació d'emergència a totes les treballadores."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid