Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans públics
Vaga a TV3 per la retallada del pressupost

El Consell de Govern de la CCMA va aprovar aquest dimecres un pressupost que redueix un 18% la despesa de personal

21/03/2013 Comunicació

Els treballadors de TV3 faran vaga aquest dijous en resposta a la retallada d'un 17% que han patit els pressupostos de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

L’assemblea de treballadors de TV3 ha acordat fer vaga de 10 del matí a 10 de la nit per rebutjar uns pressupostos que, alerten, posen en perill el manteniment de la plantilla.

El Consell de Govern de la CCMA va aprovat dimecres, per cinc vots a favor i una abstenció, l’avantprojecte de pressupostos per al 2013, que serà de 295,9 milions d’euros per al grup d’empreses de la CCMA. D’aquesta quantitat, 288,4 milions d’euros corresponen al pressupost disponible, i els restants 7,5 milions es destinaran a cobrir el dèficit generat el 2012, segons la CCMA.

Amb això, la disponibilitat pressupostària de la CCMA per a aquest 2013 disminueix un 17% respecte a l’any anterior, que va tancar amb 348,2 milions d’euros, segons la liquidació provisional. Pel que fa als ingressos, l’aportació pública prevista en el pressupost és de 225 milions, un 14% inferior al 2012.

Les previsions d’ingressos publicitaris suposen 60,5 milions, un 10% menys sobre el tancament de l’any anterior. Finalment, la CCMA preveu una reducció de la resta d’ingressos d’un 18%, fins als 9,4 milions. El Consell de Govern ha decidit reduir un 18% la despesa de personal i un màxim del 17% la despesa corrent.

El Consell de Govern, "organisme d'obediència directa al Govern"

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha denunciat que "les grans decisions que amenacen el model de TVC i la integritat de la plantilla es prenen des de l’esfera política i a través de la corretja de transmissió que és avui el Consell de Govern de la CCMA, organisme d’obediència directa al Govern arran de la contrareforma de la CCMA promoguda per l’acord entre CiU i el PP, que sembla que es manté en tot l’àmbit de la comunicació".

Pel sindicat, la voluntat del Govern és "aprofitar la situació de crisi econòmica per dur a terme les mesures que responen a la seva ideologia, poc convençuda del paper dels mitjans públics i altament permeable als interessos de grups mediàtics amics i a campanyes orquestrades des de la dreta política, econòmica i mediàtica".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid