Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Declaració de sobirania
L'ANC referma la legitimitat del Parlament en la seva declaració de sobirania

Col·lectiu Drassanes crida a les institucions, forces polítiques i ciutadania a respondre-hi, defensant la sobirania del poble català i a exercir-la a les urnes el proper 9 de novembre.

26/03/2014 Política

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha manifestat en un comunicat, en relació a la impugnació a la impugnació de la Declaració de sobirania, que el poble català té la condició de subjecte polític i jurídic sobirà i, per tant,les decisions del Tribunal Constitucional espanyol sobre la nostra sobirania són irrellevants i inoposables a aquesta condició.

La sobirania significa, segons l'ANC, "poder decidir lliurement sobre els lligams que ens uneixin amb la resta de les nacions del món. Catalunya mai no ha renunciat al seu dret a decidir. Ni abans ni ara. Per tant, la Sentència del Tribunal Constitucional no canvia la situació".

En aquest comunicat, ,l’ANC referma que la Consulta del 9 de novembre de 2014 és un objectiu fonamental i irrenunciable i i que la sentència del TC "trenca el principi de separació de poders i confirma la preocupant involució democràtica de l’Estat espanyol".

El Col·lectiu Drassanes crida a les institucions a defensa la sobirania i a exercir-la a les urnes el 9N

Per la seva banda, el Col·lectiu Drassanes ha fet una crida a les institucions i forces polítiques favorables a l'exercici del Dret a l'autodeterminació a respondre la sentència política del TC, no reconeixent-la com a legítima; i actuar d'acord amb la voluntat democràtica expressada en les urnes i evidenciada pels diputats i diputades electes al Parlament, tot defensant la sobirania del poble català i la condició de subjecte polític i jurídic de Catalunya.

També per a respondre-hi amb la desobediència, mantenint i garantint la convocatòria i celebració del referèndum previst per al proper 9 de novembre fent , aquell dia, ús efectiu del dret a decidir el nostre futur i participant-hi de manera massiva i aclaparadora.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid