Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Posicionament del Col·lectiu Drassanes en la perspectiva del 2014

El Col·lectiu Drassanes considera que ens trobem davant un any que serà cabdal en l’exercici de la sobirania del poble de Catalunya i per al procés d’assoliment de la llibertat nacional que ens ha de portar a una República Catalana  Independent. En aquesta perspectiva volem fer públiques les consideracions següents:

PRIMERA – REFERÈNDUM. El Col·lectiu Drassanes es ratifica en la necessitat de garantir que el referèndum sobre la Independència de Catalunya es pugui portar a terme sense escatimar mitjans i tant si és una consulta considerada legal dins el marc de les normes establertes per la legalitat vigent, com si parteix d’una altra legalitat i legitimitat pròpia de Catalunya o de caràcter universal. I considera molt negatiu per al procés difondre la idea que el referèndum d’autodeterminació no serà possible. Partim de la convicció ferma que tenim la legitimitat per a fer-ho, i convertirem aquesta legitimitat en el principi de la nova legalitat que ens farà lliures.

Considerem també que l’expressió de la voluntat del poble de Catalunya en referèndum no pot ser substituïda gratuïtament per unes eleccions plebiscitàries i una declaració unilateral d’independència, o una votació a escala espanyola. I per aquesta raó fem, ja des d’ara, una crida a tot  poble de Catalunya a mobilitzar-se en defensa del referèndum i a treballar per a organitzar una consulta en la qual tota la ciutadania pugui fer efectiva la seva opinió política, sense fer cas de les falsedats i enganys de les forces unionistes contràries a l’expressió lliure de la voluntat popular, que voldran desproveir el poble català d’aquest dret fonamental.

SEGONA – ELECCIONS EUROPEES. En la previsió de les eleccions europees, caldria prendre en consideració la possibilitat d’aconseguir un compromís electoral de cadascuna de les diferents candidatures favorables a la independència de Catalunya, en el sentit que els diputats escollits defensaran aquest objectiu amb actuacions concretes. D’aquesta manera, estenent aquest compromís a tot el ventall ideològic, el suport pot esdevenir més ampli encara que mitjançant una candidatura única que forçosament posseiria un ventall de suport més reduït.

TERCERA – MAJORIA SOCIAL. El Col·lectiu Drassanes entén que la República Catalana Independent que propugnem s’ha traduir en una democràcia econòmica, política i social,  i que la majoria social favorable a la Independència només es podrà augmentar sensiblement per mitjà de la defensa d’un programa polític i social favorable a les necessitats populars, aguditzades en aquests moments de crisi i de creixement de la pobresa. És a dir: la defensa inqüestionable de la igualtat de drets que s’ha de plasmar en la plena ocupació; en el dret universal a l’habitatge; en la dotació suficient per a mantenir l’estat del benestar especialment en la salut, l’educació i la cultura; en el finançament de la petita i mitjana empresa; en el suport a la producció agrícola i als autònoms; en unes condicions treball, salari i prestacions dignes; en una fiscalitat justa i distributiva i una justícia eficient, a la qual tots puguem accedir en igualtat de condicions,  etc. És en aquest sentit que el Col·lectiu Drassanes defensa la República Catalana Independent com a marc polític més adequat a aquests objectius, i com una fita esperançadora per a amplis sectors populars.

QUARTA – DESOBEDIÈNCIA CIVIL I INSUBORDINACIÓ. Considerem finalment que si les catalanes i els catalans volem guanyar el repte de la Independència que es presentarà de manera més crua i evident al llarg d’aquest any, ens hem de preparar per a mantenir actituds creixents  de desobediència civil i d’insubordinació. Caldrà, doncs, organitzar-se donant resposta a totes les eventualitats possibles, reforçar la unitat, el coratge, i la solidaritat entre totes les persones i sectors compromesos en aquest procés, amb la convicció ferma que si fem pinya, guanyarem.

Països Catalans, gener de 2014

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid