Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VÈNET
Declaració d’independència de la República Vèneta

El passat divendres 21 de març després d’un referèndum d’autodeterminació es va declarar la independència de la República  Vèneta

25/03/2014 Internacional
El referèndum virtual d’autodeterminació  del Vènet de la setmana passada (es va poder votar per internet i telèfon del dia 16 al 21 de març) va recollir un total de 2.360.235 vots (73% del cens electoral) 89% dels quals eren a favor de la independència. Poques hores després d’acabar el període de votació (a les 18 hores del divendres 21 de març) es va declarar la independència.

Al referèndum també es preguntà si el Vènet ha de seguir a l’euro (51% afirmatius), la UE (55% vots afirmatius) i l'OTAN (64% vots afirmatius) tot i que aquestes tres preguntes van tenir molta menys participació que la pregunta sobre la independència. Dos segles després que Napoleó anul·lés la “Serenissima Repubblica di Venezia”, milers de venecians han sortit als carrers per demanar que es creï un nou Estat al nord-est de la península apenina. La proposta de “Repubblica Veneta”' inclouria els cinc milions d'habitants de la regió del Vènet. Més tard podria expandir-se fins Llombardia, Trentino i Friuli-Venezia Giulia. Enquestes recents han mostrat que dos terços dels venecians estarien a favor de desvincular-se de l’Estat italià. La votació no és políticament vinculant però podria legitimar la petició d'un referèndum oficial i els independentistes del Vènet ja han començat una mobilització que han denominat “primavera vèneta”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid