Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
La plantilla de Panrico es querellarà contra l'empresa per injúries

Demà hi haurà un judici a les 9,30h als jutjats de Sabadell contra els 10 membres del Comitè de vaga, a qui l'empresa acusa de convocatòria de vaga il·legal

12/02/2014 Laboral
La vaga a Santa Perpètua de Mogoda es la més llarga de Catalunya La vaga a Santa Perpètua de Mogoda es la més llarga de Catalunya

Els treballadors i treballadores de Panrico, després de 123 dies de vaga, exigeixen a la Generalitat que sancioni l'empresa per vulnerar aquest dret fonamental. Així ho han reclamat aquest migdia en una roda de premsa acollida per la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona.

Segons reconeix la resolució de la Inspecció de Treball del passat desembre, Panrico vulnera el dret de vaga perquè distribueix a Catalunya producció fabricada en altres plantes espanyoles mentre els treballadors de Santa Perpètua estem en vaga indefinida des del passat 13 d'octubre. La inspecció ha obert un expedient, però les sancions encara no s'han concretat.

Els tres diputats de la CUP-AE i els 13 d'ICV-EUiA han signat una carta adreçada al conseller Espadaler reclamant a la Generalitat que impedeixi la distribució de productes a Catalunya i faci respectar el dret fonamental a la vaga. Les federacions d'associacions de veïns de Barcelona i Sabadell secunden també aquesta reivindicació.

David Fernández, diputat de la CUP-AE, ha mostrat la solidaritat amb la vaga de Panrico i ha denunciat la “doble vara de mesura de la Generalitat, que va enviar 150 mossos de piquets patronals a treure nou trailers amb producció feta sense pagar les nòmines, i ara calla davant la vulneració del dret de vaga”. Ferández a denuciat la “orientació ideològica de la conselleria de Treball encapçalada per Felip Puig” i ha dit que tenim “un govern classista que defensa el poder i tatxuca els qui s'ho passen malament”.

Josep Lluís del Alcázar, respresentant del comitè de suport a la vaga, ha recordat que la denúncia per la vulneració del dret de vaga es va presentar l'octubre i que la resolució de la inspecció és de desembre. “Cada dia compta, per a les dues-centes famílies que porten quatre mesos en vaga i estan esperant”. Miguel Serrano, treballador de Panrico, ha afegit que “Catalunya no té futur sense el seu teixit industrial”.

Els treballadors de Santa Perpètua porten 122 dies en vaga indefinida contra el pla de viabilitat que suposa l'acomiadament de 215 companys a la planta d'un total de 345, i una retallada salarial del 18%. “El nostre lema és 0 acomiadaments i 0 retallades: no estem disposats a més rebaixes perquè ja ens van retallar el sou un 25% el 2013” ha dit Antonio Garcia, treballador de la planta.

Judici contra el Comitè

Els treballadors i les treballadores de Panrico han demanat el suport de sindicats, organitzacions polítiques i socials i de tota la classe treballadora davant el judici que se celebrarà demà, 13 de febrer a les 9,30h als jutjats de Sabadell contra els 10 membres del Comitè de vaga, a qui l'empresa acusa de convocatòria de vaga il·legal i a qui reclama 5 milions d'euros del seu patrimoni personal. Els treballadors consideren que l'objectiu d'aquesta denúncia no és un altre que sembrar la por i evitar la resistència contra els acomiadaments i els atacs als drets laborals.

Querella per injúries

D'altra banda, els treballadors i treballadores de Panrico anunciem la presentació d'una querella contra l'empresa per les injúries abocades contra nosaltres en un diari econòmic on ens acusa de ser capaços d'enverinar els donuts. “Aquestes declaracions projecten una imatge dels treballadors totalment desqualificadora i tenen un contingut clarament injuriós que ratlla la calúmnia”, ha dit l'advocat Jaume Asens, representant dels treballadors en aquest cas.

L'empresa va declarar el mes passat a diversos mitjans de comunicació que “és difícil fer plans de futur per una planta sense adonar-se que amb una plantilla tan salvatgement ideologitzada, tan violenta i tan deserebrada, ningú ens pot garantir que algú se li acudeixi sabotejar la producció i enverinar alguns dels nostres productes”. La querella criminal, per injúries, es presentarà amb la signatura d'un centenar de treballadors la setmana vinent.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid