Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#StopPujadesTransport
Vaga d'usuaris pel 29G contra la pujada de les tarifes del transport públic

L'estació de Sants va aplegar les protestes veïnals que es van iniciar a les 19h a una trentena d'estacions de Metro i rodalies.

23/01/2014 Drets i Llibertats

Les cinquena jornada de protestes contra la pujada de les tarifes del tansport públic es va desenvolupar ahir al vespre en una trentena d'estacions. La majoria dels manifestants, convocats per la plataforma Stop Pujades amb el suport de la FAVB, es van colar al Metro en senyal de protesta i es van dirigir cap a l'estació de Sants on es van aplegar centenars de persones. En una assemblea improvisada es va decidir convocar una vaga d'usuaris pel 29 de gener, de 20 a 20.30 h. A continuació es va realitzar una roda de premsa on es va anunciar la convocatòria

Les concentracions es es van fer a les estacions de Llucmajor, Ciutat Meridiana, Santa Coloma, la Sagrera, Sant Andreu, Horta, Arc de Triomf, Fontana, Pompeu Fabra (Badalona), Castelldefels, Gavà, Sant Joan Despí, la Pau, el Clot, Plaça de Sants, el Congrés, Cornellà, Bellvitge, Hospital Clínic, Poble-sec, Jaume I, Sant Boi de Llobregat, les Roquetes, Sarrià, Artigues – Sant Adrià, Premià de Mar i el Poblenou i a la plaça de la Marina de la Zona Franca.

La protesta va ser seguida en directe pel twitter sota les l'etiqueta #StopPujadesTransport i @StopPujades

Dels 3 punts de concentració de la primera mobilització (Nou Barris, Sant Andreu i Gramenet, el passat 30 de desembre, s'ha passat a una trentena amb la d'ahir que es complia la cinquena mobilització. Entremig, hi ha la del 3 de gener es van convocar vuit protestes simultànies que van arribar, per exemple, als barris de Gràcia i la Sagrera. La 3a jornada va ser la del dia 9 on la protesta dels barris va acabar amb una manifestació a la plaça de Sant Jaume i la darrera manifestació va ser el 15 de gener, en què els manifestants van arribar a 22 estacions i van provocar l’aturada de tres línies de metro durant tres minuts.

El que està succeint, segons la plataforformat, "és inèdit en molt de temps, perquè aquest moviment assembleari veïnal està creixent en extensió i nombre de participants, cosa que ha provocat l'anunci de l'Autoritat del Transport Metropolità que negociarà amb el veïnat -és tan sols un anunci mediàtic, ja que fins ara no s'han posat en contacte ni amb StopPujades ni amb la FAVB, la qual ha dit que si els convoquen hi aniran amb StopPujades-". La convocatòria de vaga d'usiaris pel proper 29 de gener és un salt qualititatiu en les mobilitzacions.

La plataforma i la FAVB reiteren que l’augment del preu del transport públic suposa un “desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades” i critiquen que, a més, s’hagin eliminat línies d’autobús i els autobusos de barri dels diumenges i festius.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid