Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació públics
Enllaçats per la Llengua rebutja el tancament de RTVV
02/12/2013 Comunicació

La plataforma d'Enllaçats per la Llengua ha manifestat avui, en un comunicat,  el seu més absolut rebuig amb la decisió del Consell Valencià que, en el cas de Canal 9, deixa orfes als valencians de l'únic mitjà televisiu de caràcter propi i en valencià.

Se suma sumar  a la crida a participar a les mobilitzacions i accions convocades els pròxims dies amb motiu del tancament de RTVV, així com al recordatori del trentè aniversari que es celebra aquests dies, enmig d'un entorn advers, de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV), efemèride cabdal per a la normalització de la llengua pròpia a les escoles. "I es que una paraula ha de ressonar hui més que mai al País Valencià: Dignitat"

Exigeix el dret dels valencians a tenir uns mitjans públics , de qualitat, plurals i en valencià, que ajudin a la reciprocitat entre tots els canals que emeten en llengua catalana, per tal d'enfortir l'espai de comunicació en català i mostrem tota la solidaritat amb els treballadors/es de RTVV que en les darreres setmanes han sigut un exemple de resistència i dignitat per a tothom.

En la nota també es denuncia la política partidista que n'ha fet servir durant anys l'administració autonòmica, "emprant uns mitjans públics de tota la societat valenciana com a servei de propaganda del govern, vetant totes aquelles persones i entitats que no s'avinguessin amb els seus propòsits, essent un exemple de coerció i manipulació informativa fins a l'extinció d'un ens que ja no els hi era “útil”".

També remarca la redundància dels atacs del govern valencià vers els trets culturals i d'identitat del país, dels quals la llengua n'és el més definitori, on recordem, per exemple, que any rere any milers de xiquets es queden sense rebre l'ensenyament en valencià, tot i haver-ho demanat expressament les seves famílies.

Valora
Rànquings
  1. Parla Adelais de Pedrolo: "...sempre va reivindicar la independència dels Països Catalans, que sempre va escriure en català..."
  2. Es commemora el centenari de la creació d'Estat Català: "el primer partit polític independentista a Catalunya"
  3. Qui va fer possible i qui va barrar l’alto el foc d’ETA a Catalunya?
  4. Es publica "Del FAC a la reunió de Perpinyà", testimoni de la militància de Carles García Solé
  5. Guanyem Girona alerta sobre la situació precària dels serveis per a infants i adolescents
  6. Clam popular al País Valencià per un finançament just
  7. Aquest proper dissabte 20 de novembre es convoca un acte antirepressiu a Girona
  8. Mobilització multitudinària per la independència a Bilbo
  9. El Col·lectiu "Guilleries" dels Mossos denuncien el "patètic sainet de rendició autonomista"
  10. Dissabte vinent Girona tornarà a ser l’epicentre antirepressiu del país
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid