Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans de comunicació públics
Multitudinària manifestació a València en suport de la RTVV

Tres setmanes després de la primera manifestació quan es va anunciar el tancament, els ciutadans tornaven a omplir els carrers de València i Alacant, però aquest cop, ni Canal 9 ni Radio 9 podien cobrir ja la protesta.

01/12/2013 Comunicació

Milers de persones han recorregut aquest dissabte el centre de València per denunciar el "robatori" de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) pel seu tancament i per exigir la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra, després del cessament de les emissions de la cadena. Segons fonts dels treballadors, es van congregar unes 60.000 persones, mentre que la Policia Local va xifrar entre 3.500 i 4.000 els assistents.

La marxa va començar, a plla plaça de Sant Agustí, amb el crit unitari "Fabra dimissió" i nombroses pancartes en les quals podia llegir-se "robatori!" i  "prou!", mentre els assistents corejaven consignes com "açò és un colp d'Estat' i "No teniu vergonya".

Cançons com "L'Estaca" de Lluís Llach o "Tio Canya" i "el cant dels Maulets" d'Al Tall també van acompanyar el trajecte de la marxa. També hi havien algunes gregues, recordant el primer cas de tancament d'una televisió pública i altres cartells.

Però les protestes també prenien les xarxes socials, especialment Twitter, on les etquetes que més funcionaven eren #RTVVnoestanca #FabraDimissió #RTVVexecutada i #RTVVtornarà.

En el discurs de finalització de la protesta el president del Comitè d'empresa, Vicent Mifsud, lamentava que la decesió del tancament de RTVV és "una barbaritat" i que ho demostra "la reacció de la societat". Afirmava així que "no és un atac només als treballadors, sinó a tota la societat que vol tenir una televisió en la seva pròpia llengua", mentre qualificava de "demencial" que el govern valencià no deixi que els treballadors acudeixin als seus llocs i els de vacances retribuïdes fins a finals de gener o febrer que serà quan es liquidi l'ens.

A Alacant, la marxa va començar mitja hora més tard, tal com estava previst, des del Centre de Producció de Programes de RTVV i, amb crits demanant la dimissió d'Alberto Fabra.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid