Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#RTVVnoestanca
Manifestacions a Alacant, Castelló i València en defensa de RTVV

"Ara, volen tancar RTVV els mateixos que l'han duta a la desfeta econòmica i el descrèdit social. I no ho van a aconseguir"

28/01/2014

El comité d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha convocat manifestacions a Alacant, Castelló i València demà dissabte, a les 18 hores, sota el lema ‘#RTVVnoestanca. És la teua’, amb el suport centenars d'entitats, sindicats i partits polítics.

En el manifest del Comitè d'Empresa, es remarca que els valencians tenen dret a una RTVV pública valenciana, en valencià i de qualitat, que siga eina de vertebració del país i de participació democràtica. "Eixa i no altra és la RTVV que reivindiquem. I eixa RTVV és possible". 

El comité critica que “són uns altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l'han convertida en un instrument de manipulació i propaganda” i “són uns altres els que l’han portada a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han cercat el benefici propi en lloc del benefici social”

Recorda que una llengua sense presència en els mitjans de comunicació és una llengua “condemnada a una mort lenta”, així com, la RTVV hauria de ser garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial.

Cerca "alguna fórmula legal" per a revertir el decret-llei

El comitè ha anuncia està analitzant el decret-llei publicat aquest dijous pel Consell per a nomenar els consellers de l'ens sense passar per Les Corts per a veure si "hi ha alguna fórmula legal per a revertir-ho", atès que "hi ha coses que, com a mínim, semblen qüestionables".

Sobre aquest tema, ha qüestionat "d'entrada, la urgència" de la mesura, "que fa que s'haja d'obviar la representació parlamentària en una llei que regeix un servei essencial", ja que "tancar la tele i substituir la direcció no era cosa que necessitava fer-se per una ordre executiva".

Pel Comitè aquesta urgència "no estaria justificada" i es tracta d'una decisió política que, "si consideren que tenen el suport social, pot prendre's a través del Parlament amb tota la tranquil·litat del món".

El Consell descarta crear una nova televisió pública

En el quart dia, el Consell ha demanat perdó per "els errors que s'hagin pogut cometre en RTVV per governs del Partit Popular", ha anunciat que no entra en els seus plans reobrir una futura televisió pública i ha descarregat de nou totes les responsabilitats sobre l'actual i anteriors direccions de RTVV, culpables, segons el Consell, d'haver pres les decisions que han provocat la nul·litat del ERE. Així ho creu i així ho ha manifestat el portaveu del govern d'Alberto Fabra, José Císcar, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, una compareixença que ha durat més d'hora i mitja i en la qual la pràctica totalitat de les preguntes ha versat sobre el succeït els últims dies després de l'anunci de tancament de RTVV. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid