Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Via Catalana cap a la independència

Us oferim el discurs íntegre que va pronunciar la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, a l’acte polític de la Via Catalana cap a la Independència. Barcelona, 11-09-2013

VIA CATALANA CAP A LA INDEPENDÈNCIA

Avui és un dia històric. La Via Catalana cap a la Independència ha estat un èxit sense precedents. Ens hem enllaçat des del Pertús fins al riu Sènia per mostrar la nostra força de voluntat i el nostre anhel de llibertat.

El poble català hem reafirmat la nostra ferma voluntat d'esdevenir un país lliure i sobirà, hem demostrat al món de manera democràtica, pacífica i inclusiva que som capaços d'assolir qualsevol repte que ens proposem. Ara i aquí l'Assemblea Nacional Catalana reitera el seu compromís de treballar sense defallir fins que Catalunya sigui un nou estat d'Europa.

Un estat al qual hi tenim dret, per història, per cultura i per voluntat. Som un poble perquè volem ser-ho. Què o qui defineix un poble sinó la mateixa voluntat de ser-ne? Avui ho hem demostrat al món. Volem la llibertat, volem exercir el nostre dret d'autodeterminació, democràticament, com qualsevol altre poble del món.

Els fets dels darrers 30 anys demostren que per a Catalunya només hi ha dos camins: o bé sotmetre’ns a la centralització de l'Estat espanyol i finalment desaparèixer com a poble, o bé la independència! Avui, igual que l'Onze de Setembre de l'any passat, el poble ha pres la iniciativa i ha marcat l’únic camí polític per aconseguir un futur digne i amb garanties: tenir un estat propi.

Necessitem tenir els instruments i les eines necessàries per poder sortir de la crisi, necessitem posar fi a l'escanyament econòmic i cultural que patim. Necessitem un estat que defensi els nostres interessos, la nostra dignitat i els nostres drets.

Demanem a les nostres institucions que compleixin amb la declaració de sobirania del passat 23 de gener. Que convoquin la consulta sense dilacions ni pèrdues de temps que només perjudiquen el nostre poble, i especialment els més desfavorits. Ara és el moment que les institucions demostrin la seva determinació. Ara és l’hora de refermar el seu compromís amb el futur d’aquest poble, convocant la consulta per a l’any 2014.

No volem ni podem esperar més. No es poden generar dubtes. La independència és possible, la independència és viable, la independència és necessària. És hora que les nostres institucions es comprometin. Volem que es convoqui la consulta i volem una pregunta clara que permeti una resposta clara. Volem decidir si Catalunya ha de ser o no un nou estat d'Europa.

Si l'any passat se'ns va dir que en moments excepcionals calen decisions excepcionals, ara diem que davant d'accions històriques, calen decisions històriques. Aquestes decisions són convocar la consulta i actuar d'acord amb el resultat.

Volem exercir el nostre dret d'autodeterminació. Si això no és possible per la via d'una consulta volem que els nostres representants electes duguin a terme les accions necessàries perquè Catalunya esdevingui un estat d'Europa lliure i sobirà, al més aviat possible, no al 2016.

Ara és l'hora d'estar a l'alçada del moment històric que estem vivint. Cal ser valents i coratjosos per encarar aquest procés. Cal que els nostres representants polítics siguin dignes representants d'aquest poble.

Per damunt de tot, tenim la voluntat col·lectiva de constituir un nou estat d’Europa, per aconseguir una societat més democràtica, més social i més solidària. Una Catalunya més justa. Junts ho aconseguirem, junts ho farem possible.

Volem que l'any 2014 el Tricentenari de la nostra derrota es converteixi en el primer any de la nostra llibertat.

Avui hem escrit una de les pàgines més glorioses de la nostra història.

Avui Catalunya és un exemple per a les generacions del futur.

Avui hem honorat els nostres avantpassats, a tots aquells que han fet possible que siguem aquí.

Avui hem demostrat la nostra dignitat al món.

Visca el poble català!

Visca Catalunya lliure!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid