Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
El CNI espia l'esquerra independentista basca

El CNI considera objectiu “permanent” als dirigents de l'esquerra abertzale

04/11/2013 Internacional

El Centre Nacional d'Intel·ligència considera objectiu “permanent” als dirigents de l'esquerra abertzale i investiga les seves comunicacions. La informació va ser publicada ahir diumenge pel diari 'El País' amb motiu dels documents filtrats per Edward Snowden , que vinculen el CNI amb l'espionatge dels EUA .Segons el citat article , després de la reforma de 2002 del Govern espanyol els jutges són els que autoritzen les escoltes del CNI. En la informació destaquen que hi ha alguns objectius “permanents”, el seguiment es prorroga cada tres mesos, entre els quals es troben alguns dirigents de l'esquerra abertzale .

L'any 1998 Herri Batasuna va denunciar haver trobat a la seva seu de Gasteiz un dispositiu per realitzar escoltes . L'Audiència d'Àlaba va condemnar a diversos agents i als exdirectors generals del Cesid Emilio Alonso Manglano i Javier Calderón Fernández a diversos anys de presó, encara que després van ser absolts pel Tribunal Suprem llevat l'agent que va realitzar les escoltes. El Govern espanyol va realitzar una reforma per legalitzar les escoltes arran d'aquest cas .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid