Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Demanen la dimissió d'Espalader i Prats pel cas "Juan Andrés Benítez"

Exigeixen que s'obri un debat sobre que passa a la Comissaria de Ciutat Vella, particularment en els torns de nit i cap de setmana.

01/11/2013 Drets i Llibertats

L'organització antirepressiva "Reraguarda en moviment" ha demanat la dimissió immediata de Ramon Espadaler i Manel Prat per les reiterades i contínues mentides expressades en l’exercici d’un càrrec públic, no només en aquest cas, sinó també en el cas d’Ester Quintana.

També ha demanat la dimissió de Josep Lluis Trapero per mentir des de l’exercici d’un càrrec públic, i el seu processament judicial per encobriment dels seus subordinats

Ho ha fet després d'escoltar la roda de premsa, després de la roda de premsa del conseller d’Interior, Ramon Espadaler, del director dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, i del comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero.

En el comunicat publicat a la seva web, "Reraguarda en moviment" ha manifestat la seva més enèrgica repulsa per l’enèsima demostració de corporativisme i menyspreu dels drets fonamentals a la vida i a la integritat física de les persones. I, especialment, per les declaracions d’Espadaler centrades en la “insuficiència de proves” d’una eufemística “mala praxi“. Estratègia típicament mafiosa basada en la negació per mantenir la immunitat i la impunitat del cos i defugir la responsabilitat política de la seva gestió.

En aquests línia, la CUP també ha demanat la dimissió de Manel Prat, Director General de la Policia, per la seva gestió nefasta del cos i per representar encara "la maldestra gestió política de l'etapa dura representada per Felip Puig". "Manel Prat és passat i el que cal és un altre futur: un responsable polític que encara avui no pot donar explicacions del cas Ester Quintana no pot desenvolupar el màxim comandament de la policia catalana" assegura David Fernàndez.

Tant la CUP com Reraguarda en moviment ha exigit avui, novament, a la Conselleria d'Interior que aparti del cos els agents els Mossos d'Esquadra que van participar en la detenció que va portar a la mort a Juan Andrés Benítez al Raval. Per la CUP aquesta mesura cal que sigui presa de forma immediata fins que no es resolgui el cas per la via judicial. El diputat David Fernàndez (CUP-AE) ha valorat d'incomprensible que Ramon Espadaler no hagi anunciat cap mesura disciplinaria contra aquest agents i acusa a la Conselleria d'entrar "en una nova espiral de 'versions oficials' com en el cas Ester Quintana". Pel diputat "el que és un error i una arbitrarietat és no implementar mesures clares i nítides contra la brutalitat policíaca: allò clarament contrastat avui és que els Mossos van arribar a una baralla veïnal que ja havia acabat i que una baralla ja acabada va derivar en un veí mort".

Comissaria de Ciutat Vella

Fernàndez ha insistit una vegada més que "cal encarar el debat sobre que passa a la Comissaria de Ciutat Vella, particularment en els torns de nit i cap de setmana, revisar el protocols d'actuació en un districte que requereix d'una sensibilitat especialitzada i que cal acabar amb el casos de violència policial que fa massa temps que duren". El diputat ha recordat els casos de l'assalt del mossos la nit 28 al 29 de juny al local La Bata de Boatiné on es celebrava una festa en commemoració del Dia de l'Alliberament Gai i la detenció i el tracte vexatori al periodista Bertran Cazorla entre altres que s'han produït el darrer any.

Finalment la CUP ha tornat a demanar la dimissió de Manel Prat, Director General de la Policia, per la seva gestió nefasta del cos i per representar encara "la maldestra gestió política de l'etapa dura representada per Felip Puig". "Manel Prat és passat i el que cal és un altre futur: un responsable polític que encara avui no pot donar explicacions del cas Ester Quintana no pot desenvolupar el màxim comandament de la policia catalana" assegura David Fernàndez.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid