Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HABITATGE
La CUP celebra l’aturada del desallotjament del bloc de Salt

La formació considera que Estrasburg ha tornat a deixar en evidència l’estat espanyol, i reclama a la SAREB i les diferents administracions que es respecti la normativa internacional i s’atenguin les demandes de la PAH

16/10/2013 Drets i Llibertats

La CUP ha valorat positivament la decisió del Tribunal Europeu dels Drets Humans, que aquest matí ha ordenat que s’aturi el desallotjament del bloc de Salt, almenys, fins el 29 d’octubre. La formació ha destacat la importància de la mobilització popular i s’ha felicitat per la solidaritat massiva expressada des de tots els àmbits en les darreres hores envers la PAH i les persones que habiten l’edifici.

Respecte a l’ordre del tribunal europeu, la CUP considera que Estrasburg ha tornat a deixar en evidència l’estat espanyol, i que s’ha posat de manifest la vulneració sistemàtica per part de l’estat espanyol de la normativa internacional referent a drets bàsics com ara l’accés a l’habitatge. Així, la CUP considera que l’ordre judicial europea reforça les demandes de la PAH, i ha reclamat a les administracions que actuïn en conseqüència.

En aquest sentit, la CUP ha reclamat el compromís tant de la Generalitat com dels ajuntaments de Girona i Salt a l’hora de defensar els drets dels habitants del bloc davant la SAREB, i els ha instat a accelerar els contactes perquè s’atenguin les peticions de la PAH i s’arribi a una solució acordada. Avui al matí els tres diputats de la formació i diversos regidors del Gironès s’han desplaçat fins al bloc per fer costat a la PAH i les persones que habiten el bloc.

Crítica a Puigdemont pel vot de qualitat al ple de Girona

La CUP també ha carregat contra l’alcalde de Girona Carles Puigdemont i els grups municipals de CiU i PP al consistori gironí, que dilluns van negar-se a votar una moció en què se sol·licitava a Interior que no fes efectiva l’ordre de desallotjament. Segons el portaveu de la CUP a l’Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, l’ordre del Tribunal Europeu dels Drets Humans desacredita Puigdemont, que al ple va fer ús del seu vot de qualitat per rebutjar la moció, aprofitant la baixa d’un regidor per malaltia.

Valora
Rànquings
  1. El fonamentalisme d’estat o la religió de les porres, la propaganda i la impunitat criminal
  2. Jordi Puig denuncia que per sobre de "la meva la salut" defensen "la seva llengua"
  3. La xarxa europea FUEN tria Altafulla per acollir la trobada del grup de treball Non-Kin State, de nacions i minories sense estat
  4. Un llistat complet dels 53.000 socis que tenia l’ANC el 2017 en mans dels Mossos i la Policia espanyola
  5. La Intersindical es concentra davant dels establiments de Veritas
  6. Decidim i València és Refugi manifesten la seva repulsa absoluta davant qualsevol acte racista
  7. L'esperit de les llistes de país
  8. Un ebrenc a judici per les protestes contra la sentència del Procés
  9. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  10. Joaquim Casamitjana, de l’independentisme a la resistència antinazi
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid