Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de indefinida
Educació no accepta "els mínims" que proposa el Comitè de Vaga i es congela la negociació

El cap d'Inspecció Educativa abandonà el seu lloc per l'encàrrec de les llistes negres, però la conselleria no ha acceptat de moment la seva renúncia

03/10/2013 Educació

La reunió entre la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats de Balears i els sindicats i l'Assemblea de Docents ha acabat sense acord, després que el Govern no hagi acceptat la proposta dels convocants de la vaga indefinida en el sector de l'educació, que plantejava la voluntarietat del Tractament Integrat de Llengües (TIL). Aquesta tarda es reuniran les Assemblees de Docents en totes les illes, a partir de les 17.00 hores, de cara a engegar diferents mobilitzacions, si bé han assegurat que la vaga continua avanci.

Camps denuncia coaccions

Camps ha demanat "seny" perquè aquesta vaga acabi "d'una vegada", i ha dit que demà divendres tornaran a seure's a les 11.

Durant més d'una hora i mitja la Conselleria d'Educació ha intentat fer entendre als docents que no acceptarà "més coaccions" derivades d'"imposicions externes". Els representants del Govern han adoptat aquesta postura en l'última reunió per tractar de desbloquejar la situació que viu l'ensenyament balear.

Per als responsables d'Educació resulta "inacceptable" el punt al qual s'ha arribat, i han amenaçat amb trencar les negociacions si es tornen a repetir escenes com les d'"haver de sortir escortats per la policia", com asseguren que passà ahir, rere la concentració silenciosa que acompanyà les més de set hores de reunió.

Els sindicats i l'Assemblea de Docents han esperat un document per part de l'Executiu que posàs per escrit que aquest rebutja la proposta del sector. Llavors han donat per acabada la sisena reunió de la Mesa, un altre pic sense acord.

El cap d'Inspecció Educativa abandonà el seu lloc per l'encàrrec de les llistes negres

El cap d'Inspecció Educativa, Antonio González, hauria presentat la dimissió del seu càrrec, segons ha informat una piulada del sindicat STEI aquest migdia, que remetia a fonts properes al col·lectiu d'inspectors. Segons això, González havia renunciat al lloc després que la Conselleria exigís als inspectors elaborar llistats amb els noms dels alumnes que aquests dies de vaga han assistit a classe, i també els que no ho han fet.

Els inspectors s'haurien negat a fer-ho, considerant això una mesura "coactiva" i aquest hauria estat l'origen de la renúncia del cap d'Inspecció. Nombrosos usuaris comenten ja aquesta qüestió a les xarxes socials fent servir l'etiqueta '#lallistadelsalumnes'.


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid