Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESPANYA
Jaime Mayor Oreja relaciona l'ANC amb ETA

L'exministre de l'Interior i actual diputat al Parlament Europeu pel PP creu que "ETA s'ha adonat que només des del País Basc no es pot trencar Espanya"

15/09/2013 Internacional

Jaime Mayor Oreja, exministre de l'Interior i actual diputat al Parlament Europeu pel PP, ha afirmat en declaracions a la cadena COPE que "ETA no és només una organització terrorista, és un projecte polític de ruptura".

La comparació arriba després que la Policia Nacional relacionés l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) amb l'esquerra abertzale. "Ara mira Catalunya com a projecte de ruptura, perquè per primera vegada en la seva història ha donat un salt a Catalunya buscant un soci amb ERC a Perpinyà. ETA s'ha adonat que només des del País Basc no es pot trencar Espanya", ha afegit. "ETA sempre defensarà la ruptura i no deixarà res fins que no estigui a les portes de la independència", ha sentenciat l'eurodiputat .

Mayor Oreja considera que el Govern ha de tenir en compte tres punts per fer front a aquesta ofensiva : "Que el País Basc no és el mateix que Catalunya, que el PSOE està molt pitjor que abans i que internacionalitzarà el conflicte (català) amb més possibilitats de fer-nos mal a Europa". Jaime Mayor Oreja al 2010 ja va relacionar ETA amb les consultes d'autodeterminació de Catalunya i el passat octubre directament amb l'independentisme català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid