Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Catalanofòbia
El govern balear demana que es tramiti d'urgència la prohibició dels llaços per la llengua

La llei de símbols prohibiria els llaços quadribarrats però no les banderes espanyoles i castigaria els responsables amb sancions de fins a 10.000 euros

19/09/2013 Política

El govern balear no vol que pengin llaços per la llengua dels centres educatius. És per això que ha demanat al Parlament que tramiti d'urgència la prohibició dels llaços quatribarrats que desenes d'escoles i instituts han penjat dels edificis com a símbol de rebuig a la política lingüística de José Ramón Bauzá -que liquida la immersió- i en defensa d'un ensenyament públic i en català.

L'executiu vol la tramitació urgent de la llei sobre l'ús de símbols oficials de les Illes Balears, una llei creada exclusivament per impedir als docents que exhibeixin senyeres a les escoles.

Segons el Govern, prohibint-ho es garantirà la "seguretat jurídica" i "s'vitaran més confusions als ciutadans i es respectaran els drets, com és el de rebre qualsevol servei públic en condicions de total imparcialitat", segons el document que va aprovar dimecres el Consell de Govern i que ja ha estat acceptat per la mesa del Parlament.

La llei de símbols podria entrar en vigor a finals d'aquest mateix any. La normativa multarà els qui pengin llaços amb sancions que podrien arribar als 10.000 euros i 5.000 als directors dels centres si no els retiren.

La senyera no, la rojigualda 

Aquesta llei que el PP ha ideat per a "respectar els drets" dels ciutadans resulta que s'aplicarà només en el cas dels llaços quadribarrats, per assegurar-se que desapareixen de les Illes. En canvi, no afectarà les banderes espanyoles -si existissin llaços amb les banderes espanyoles- perquè segons el Govern aquestes sí que són un símbol oficial, no com els llaços amb la senyera.

L'OCB presenta al·legacions

L'OCB ha presentat al·legacions al projecte de llei de símbols ja que considera que no concreta parla de símbols prohibits o no permesos però no concreta quines poden ser les actuacions no permeses o no autoritzades que podrien donar lloc a una sanció. "El nivell d’indeterminació, en un aspecte tan essencial, és molt ample, la qual cosa suposa una vulneració del principi de seguretat jurídica", sosté.

L'entitat assegura que la finalitat de la norma és "instaurar un procediment de control previ per poder utilitzar o col·locar qualsevol símbol en els béns immobles o mobles públics" i imposar sancions. A més, assenyala que "es llegeix clarament entre línies que el Govern pensa en els centres d’ensenyament i en els llaços quadribarrats". 

Per l'OCB, aquest plantejament "s’aparta del principi del pluralisme polític i dels valors democràtics més bàsics" i suposa "una vulneració de les llibertats ideològiques i d’expressió, proclamades com a drets fonamentals".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid