Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Simbologia
L'STEI presenta al·legacions a la Llei de símbols

El Consell Insular promou aquesta llei per combatre la campanya "enllaçats pel català", ja que vol prohibir l'exhibició de banderes i escuts amb finalitats ideològiques

30/11/2012 Política
Una llei contra la campanya d'Enllaçats pel català" Una llei contra la campanya d'Enllaçats pel català"

L'STEI-i ha presentat avui al·legacions a l'avantprojecte de Llei sobre l'ús de símbols institucionals de Balears, en considerar que és arbitrari en la seva regulació, crea inseguretat jurídica i a més atempta contra la llibertat d'expressió.

El sindicat ha detallat que aquest avantprojecte no només no és necessari, "perquè l'ús de símbols ja està bastant regulat a l'ordenament jurídic estatal i autonòmic". En aquest sentit qualifica el  text ambigu i contradictori. Per aquest motiu, ha presentat tres al·legacions dins el termini establert pel Govern.

En la primera, el sindicat relata que l'avantprojecte esmenta els deures de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP), dient que han d'actuar d'acord amb "els principis d'objectivitat, neutralitat, responsabilitat, imparcialitat i dedicació al servei públic".

No obstant això, l'STEI-i acusa el govern de Bauzá d'obviar de forma expressa una part d'aquests principis inclosos a l'EBEP, en concret, els que conviden a "promoure l'entorn cultural i ambiental".

La segona al·legació es fixa en un article que garanteix l'atenció al ciutadà en la llengua que sol·liciti sempre que sigui oficial al territori, un dret que ha desaparegut amb la nova Llei de Funció Pública, que elimina la necessitat que els funcionaris coneguin el català.

El sindicat ha criticat a més que la regulació de l'ús de símbols institucionals solament garanteix la preeminència de la bandera espanyola.

Censura prèvia

Com a tercera al·legació, l'STEI-i qualifica de "molt greu" que l'avantprojecte estableixi la pràctica de la "censura prèvia", concretada en la necessitat de sol·licitar als responsables polítics permís per a utilitzar llegendes o expressions diferents dels símbols tradicionals.

L'actual text de l'avantprojecte dels logotips, llegendes, informacions i campanyes promogudes per entitats, associacions i la comunitat educativa i sindicats també queden subjectes a la censura prèvia, segons ha lamentat el sindicat, de manera que es coarta la llibertat d'expressió reconeguda com a dret fonamental en l'ordenament jurídic internacional i als estats democràtics.

Una llei contra la campanya d'Enllaçats pel català"

L'anomenada llei de símbols s'ha promogut justament quan moltes escoles de les Illes exhibeixen des de fa mesos llaços fets de senyeres a favor de l'ensenyament en català. La denúncia l'ha fet el sindicat majoritari al sector educatiu balear, STEI Intersindical, que ho considera "un retorn a la censura prèvia que practicava la dictadura". Tot plegat també ha coincidit  amb la tancada que les escoles balears van protagonitzar dimecres passat per protestar contra el que consideren un atac global a l'educació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid