Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
FEIXISME
Detingut un parent del ministre de Defensa i de la directora del CNI per les agressions feixistes de Madrid

Entre els detinguts (cinc homes i una dona d'entre 23 i 56 anys) hi ha un parent del ministre de Defensa i de la directora del CNI que, a més a més, és el fill de la que va ser tresorera d'Alianza Popular.

13/09/2013 Drets i Llibertats

Els detinguts són Paula Mijares, Pedro Chaparro Velacoracho, dirigent de Democracia Nacional Joven; Víctor Diego Villalba, que té antecedents per furts; Santiago Cabezuela García, que formava part de les llistes de Falange a les eleccions a l'Assemblea de Madrid el 2011; Javier Marcos Aroca, candidat d'España 2000 a les eleccions generals del 2008 i Íñigo Pérez de Herrasti y Urquijo.

El diari Ara informa que Pérez de Herrasti és el màxim dirigent d'Alianza Nacional i impulsor de la plataforma Asamblea de Unidad Nacional, va ser detingut l'any 2000 i condemnat a 14 anys de presó (18 en demanava la Fiscalia) per possessió d'armes (una pistola automàtica i dues semiautomàtiques) i material per fabricar explosius. L'objectiu eren els familiars de presos d'ETA que viatjaven a Madrid per a les visites als centres penitenciaris. L'any 2007 va fer una vaga de fam en protesta pel que ell considerava “tracte de favor” de les institucions penitenciàries als presos d'ETA.

El dirigent ultradretà és fill de Ramón Pérez de Herrasti y Narváez, marquès d'Albaida, i Begoña Urquijo Álvarez de Eulate, de la família dels marquesos d'Urquijo però més coneguda perquè va ser durant molts anys tresorera d'Alianza Popular. La germana gran d'Íñigo Pérez de Herrasti, María, està casada amb Íñigo Méndez de Vigo, antic eurodiputat del PP i actual secretari d'Estat per a la Unió Europea. Es dóna la circumstància que la germana de Méndez de Vigo, Beatriz, és la secretària general del Centro Nacional de Inteligencia (CNI), a la pràctica, la número 2 de l'organisme. En un segon nivell de parentiu, Íñigo Pérez de Herrasti és cosí, per part de mare, de Pedro Morenés Eulate, l'actual ministre de Defensa del govern espanyol.

Democracia Nacional ha emès un comunicat on denuncia que els seus militants han sigut agredits pel diputat de CiU Josep Sánchez Llibre, en canvi, curiosament, la Falange ha emès un comunicat de condemna dels fets i ha lamentat que els assaltant fessin “ús dels seus símbols”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid