Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'antifeixisme se solidaritza amb el raper lleidatà Pablo Hasél

Organitzacions antifeixistes de Lleida han condemnat la detenció aquest dimarts del raper Pablo Hasél per apologia del terrorisme. Una detenció ordenada des de l'Audiència Nacional. Hasél estava essent investigat per la Divisió d'Informació de la Policía Nacional espanyola pel contingut de les seves cançons.

L'onada de solidaritat no s'ha fet esperar, erigint #libertadHasél com una de les etiquetes més utilitzades a Twitter aquest diimarts, mentre que una campanya de suport a Internet ha reunit cap a 6.000 adhesions en un dia. Al carrer, s'ha convocat una concentració de suport a la seva ciutat, Lleida, a les set de la tarda d'avui dimecres davant de la Paeria.

05/10/2011 07:45 Drets i Llibertats

El manifest de la campanya de suport relata que Hasél ha estat detingut quan es dirigia a gravar el seu pròxim treball musical. Emmanillat i en presència de la seva família, la policia espanyola ha regirat el seu domicili familiar i ha intervingut tot tipus de material informàtic, ordinadors d'ell i dels seus familiars, llibres, quaderns, etc. en un registre que ha durat tres hores. Posteriorment ha estat conduït en una furgoneta cap als calabossos de l'Audiència Nacional espanyola, on se li hauria aplicat la llei antiterrorista.

llibertathaselEl manifest sosté que Hasél ha estat perseguit per les seves lletres, "per donar veu els que no en tenen, per la seva coherència", de manera que condemnar uns fets que titlla de "gravíssims" i veu la detenció "arbitrària" i "per motius polítics". Entre les adhesions hi ha grups com Obrint Pas, At Versaris, Pirat's Sound Sistema, KOP o Orxata Sound System.

El contingut crític de les seves cançons, motiu del delicte

Alguns mitjans apunten que "Libertad presos políticos" seria la cançó que hauria propiciat la detenció de Hasél en fer referència al GRAPO.

El cert és però que el global de l'obra de Hasél es caracteritza per un contingut fortament crític contra el sistema, incidint en les seves injustícies a través d'unes lletres punxantment explícites i valentes. "Cançons compromeses amb contingut polític", tal com descriu ell mateix les seves creacions.

A "Libertad presos políticos", on demana la llibertat d'Amadeu Casellas, canta: "Els que més lluiten per canviar aquests sistema estan desenes d'anys tancats per combatre'l", "Quan els bancs ens roben els seus amos es fan milionaris, però si tu els robes pots passar anys tancat".

La CUP en demana l'excarceració 

L'única formació política que de moment ha rebutjat la detenció ha estat la CUP, que titlla l'acte d'"absolutament desproporcionat". La formació alerta que la llei antiterrorista és, segons Amnistia Internacional, "el règim de detenció amb restriccions més severes de la Unió Europea i que ara li ha estat aplicada al músic lleidatà, una llei que permet una incomunicació durant 13 dies".

La CUP subratlla també l'"absurditat" d'ampliar el concepte de terrorisme fins a aplicar-lo a les lletres d'unes cançons. Per tot plegat, fa una crida a participar a les mobilitzacions per la llibertat del músic i n'exigeix l'excarceració immediata.

De la seva banda, l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLL), denuncia que "un cop més l'Estat espanyol torna a actuar contra el jovent que expressa públicament el seu desacord amb l'ordre establert". Segons l'AJLL, la detenció de Hasél "demostra com l'Estat Espanyol destina molts recursos per tal de perseguir a qualsevol col·lectiu, associació o persona que es mostri contrària a l'actual model econòmic capitalista i a l'estat imperialista espanyol".

 

{youtube}KHAS_A0esZI{/youtube}

{youtube}QN1AFGPzxAs{/youtube}

{youtube}2DSuq-t9xnA{/youtube}

   

fora-la-llei-antiterrorista

 

Per saber-ne més:

Detingut un cantant de rap a Lleida pel contingut polític de les seves cançons

El govern espanyol mantindrà la incomunicació com a arma repressiva 

Amnistia Internacional demana a l'estat espanyol que suprimeixi el règim d'incomunicació  

La violència estatal 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid