Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Felip Puig confirma la multa 4.500 euros per manifestar-se contra el feixisme

La Campanya pel dret a manifestar-nos fa una crida a la mobilització i a la solidaritat i anuncia un recurs en via judicial.

28/09/2012 Drets i Llibertats
Manifestació del 27 d'agost a Salt El lema de la protesta era “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“ | Autor: Endavant

La campanya "Pel dret a manifestar-nos", formada després que el Departament d'Interior sancionés els dos joves que van participar a la manifestació antifeixista de Salt amb 9.000 euros, ha convocat una concentració i roda de premsa el proper dissabte 29 de setembre a les 12 del migdia a la Delegació del Govern a Girona.

Aquest cop, perquè Felip Puig ha resolt negativament el recurs d’alçada que s'havia presentat. Segons la campanya Pel dret a manifestar-nos, "Puig insisteix a situar-se al costat de la Plataforma x Catalunya i Anglada –que va instar Puig a actuar- i a castigar les que ens mobilitzem contra el racisme i el feixisme i per la convivència i la cohesió, escudant-se en la formalitat que la manifestació no havia estat comunicada a Interior seguint el procediment establert".

En aquest sentit, la campanya considera que el conseller de l’Interior Felip Puig ha perdut la darrera oportunitat de fer-se enrere en l’escandalosa sanció a dues companyes per la manifestació antifeixista de Salt del 27 d’agost de 2011.

Recurs en via judicial

Paral·lelament, la campanya ha anunciat la presentació d'un recurs als jutjats contenciosos administratius de Girona a fi que reconeguin la manca de fonament i la desproporció de la multa i que, en conseqüència, l’anul·lin.

Alhora reiteren la crida a la solidaritat econòmica per fer front a la multa, fent aportacions al compte 0081.7020.26.0001276434

Les multes

Interior va prohibir la manifestació de Plataforma per Catalunya en contra de la construcció d'una mesquita al polígon de Torre Mirona, però la protesta antiracista es va mantenir i va recórrer els carrers de Girona i Salt sota el lema “Aturem el feixisme. Salt diu no al racisme“. Llavors el Departament d'Interior va imposar dues multes als dos manifestants que considera organitzadors de la mobilització, Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau, dos coneguts activistes socials, perquè la convocatòria no va ser comunicada a Interior. Tot i que la conselleria de Felip Puig ha expedit multes contra més de 200 persones, amb quantitats individuals que oscil·len entre els 100 i els 500 euros, els dos manifestants de Girona han d'afrontar un total de 9.000 euros de multa per manifestar-se sense autorització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid