Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29J contra el feixisme
Vora un miler de persones es manifesten al Vendrell contra el Feixisme

Josep Anglada va qualificar des del seu twitter els manifestant d"antisistema i rates de calaveguera", afegint que "la gent normal" passava de la manifestació.

30/06/2013 Drets i Llibertats

Unes 700 persones, segons els mossos d'esquadra i la policia local es van manifestar ahir al migdia al Vendrell contra el feixisme i el racisme de Plataforma x Catalunya (PxC), convocats per la campanya #29J contra el feixisme, sota el lema "Aturem el feixisme, No passaran".

La manifestació va sortir a les 12 del migdia de la Rambla del Vendrell, va anar per la carretera de Valls, fins el barri dels pisos Planes, va girar pel carrer de la Indústria, tornant al centre fins l'església i l'Ajuntament, per acabar a la Rambla, on es van fer diversos parlaments. La manifestació tenia el suport del PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP, sindicats -la CGT ha tingut una forta presència-, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i associacionsde tota mena, entre les que destaquen les de la comunitat islàmica, segons informa Xavier Rius en el seu bloc.

De tornada cap al centre una persona va llençar un test als manifestants des del balcó, sense que, afortunadament, hagi produït cap ferit.
A l'hora dels parlaments van intervenir Ramon Batlle i Arkaitz Iza Perez de l'organització #29J. Arkaitz va manifestar la seva satisfacció per l'èxit de la manifestació i, Batlle ha llegit el manifest de la campanya. Després va intervenir M Jose Peñín de Sos Racisme, que va insistir en la necessitat de combatre el racisme i el feixisme allà o arrela i els rumors i mentides de les que s'alimenta, i també Steve Cedar, d'Unitat Contra el Feixisme d'Osona, que va explicar la campanya que es fa Osona contra PxC i  la moció que es presentarà dilluns a Ple Municipal, que sembla que tindrà el suports de tots els grups menys PxC, en contra de l'us que fa PxC de les oficines municipals i el seu telèfon, com seu nacional del partit, i lloc on celebra des de fa anys les reunions executives. La moció també rebutjarà l'Oficina de Defensa del Vigatà Autòcton que PxC pretenia instal·lar ens les oficines de l'Ajuntament.    

Campanya #29J

Amb la manifestació d'ahir culmina la campanya que va néixer arran d'una denúncia que la formació xenòfoba PxC, amb 5 regidories al municipi vendrellenc, va presentar contra una militant de la CUP del Vendrell per una instància en la qual aquesta formació definia PxC com un partit racista i feixista. Precisament aquesta setmana, el jutge ha absolt el militant independentista Rubén Suan.

Durant el judici, celebrat el passat 11 de juny, el Ministeri Fiscal ja va sol·licitar l'absolució de Suan al considerar que les seves manifestacions no eren constitutives ni de delicte ni de falta i que estaven compreses dins l'abast de la llibertat d'expressió. La sentència considera que “els fets són propis del debat polític en el si d'una societat democràtica i plural”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid