Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Barcelona acull un clam de suport als docents de les Illes

Coincidint amb la gran manifestació de les Illes Balears, la Plaça Sant Jaume s'ha omplert denunciar els atacs a la llengua i cultura catalanes arreu dels Països Catalans

29/09/2013 Educació

Barcelona s'ha unit aquest diumenge al clam balear per l'educació pública i el català. Centenars de persones s'han aplegat a la Plaça Sant Jaume vestits amb la samarreta verda de la Plataforma Crida de les Illes Balears per rebutjar el decret del trilingüisme que elimina la immersió lingüística de les escoles i instituts.

Organitzacions i sindicats s'han unit a la convocatòria del Comitè de suport de Barcelona a la Vaga Indefinida de Docents a les Illes Balears, formada sobretot per ciutadans illencs residents a la capital catalana que s'han volgut solidaritzar des del Principat amb la lluita dels mestres i professors.

Durant la concentració, el Comitè de Solidaritat amb la Vaga indefinida de docents ha llegit un manifest de suport a la lluita contra la política educativa i lingüística del govern Bauzá que "pretén acabar amb l'ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua".

El manifest subratlla que la persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s'han produït únicament a les Illes, sinó que s'han repetit arreu dels Països Catalans. "Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística al tot el país, afeblir el català i avançar en la seua desaparació", assenyala.

Tanmateix, destaca que "tots aquests intents de divisió i d'aniquilació de la nostra cultura i llengua no fan més que constatar una cosa: ens tenen por". "I ens tenen por perquè cada vegada estam més units, som més forts. Units perquè tot el país ha fet costat les Illes en aquest exemple de dignitat. Forts perquè ja fa dues setmanes que no hi ha classe a les aules, fent trontollar un dels governs més autoritaris que hem tengut mai. Units perquè sabem que un atac a qualsevol lloc del país és un atac a tot el país. Forts perquè els nostres mestres aguanten el que ningú ha aguantat: ja són milers els euros que ha perdut cadascun d'ells i, tot i així, no pensen fer cap renúncia", manifesta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid