Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
La CUP dóna suport a les mobilitzacions per l'educació pública d'arreu del país

El proper dijous, a les 18.00 h, la Sectorial d’Educació de la COS convoca una concentració de mestres i professorat davant del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226) de Barcelona.

25/08/2013 Educació

La CUP ha emès un comunicat on fa una crida a participar i col·laborar en totes les mobilitzacions que s'estan organitzant en aquests moments arreu de la nació. La vaga indefinida a les Illes a partir del 13 de setembre contra el decret de llengües del govern Bauzà i les seves retallades, la marxa per l'educació que tindrà lloc al principat entre el 24 i el 31 d'agost i la concentració front el Departament d'Ensenyament de Catalunya contra el decret de plantilles que tindrà lloc el 30 d'agost.

La CUP observa que l'educació pública és l'objectiu d'una ofensiva sense precedents

En el comunicat apunta que en els últims 3 anys s'han reduït els pressupostos d'educació un 13,29% a Catalunya (706,62 milions d'euros), un 7,32% a les Illes (58,71 milions d'euros) i un 7,57% al País Valencià (335,95 milions d'euros). Per a la formació, "l'educació com un dret social universal, des del bressol fins a universitat, en català, inclusiva, laica i popular".

També argumenta que a la vegada, s'està el·lititzant l'accés a la formació post-obligatòria, amb increments de taxes que arriben al 270% a les universitats així com l'escola bressol, a la qual moltes famílies treballadores dels Països Catalans no poden accedir. També existeix una clara ofensiva recentralitzadora plasmada en la LOMCE i en les agressions a la nostra llengua per part dels governs autonòmics, de l'Aragó, Balears i País Valencià. En últim lloc, es combina una estratègia de privatització, amb la gestió privada de centres públics, professionalitzant les direccions dels centres de primària i secundària i la futura dels rectorats a les universitats amb la precarització i acomiadaments amb l'objectiu d'eliminar qualsevol tipus de gestió democràtica dels centres.

Per a la formació, "LOMCE, LEC, estratègia 2015, Pla Bolonya, decret de llengües, decret de plantilles etc. No són més que eines de les classes dominants per evitar l'educació, la formació i l'accés al coneixement de les classes populars. No és cert que les retallades estan servint per reduir el dèficit i el deute, ans al contrari, es redueixen els pressupostos dels servies públics per rescatar bancs".

Concentració davant del departament d'Ensenyament de Catalunya

El proper dijous 30 d’agost, a les 18.00 h, la Sectorial d’Educació de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) convoca una concentració de mestres i professorat. La trobada serà davant del Departament d’Ensenyament (Via Augusta, 202-226) de Barcelona. Té com objectiu denunciar les condicions de precarietat laboral dels docents i la mercantilització de l’ensenyament públic.

 

 

Valora
Vídeos
Comencem el curs lluitant contra la destrucció de l'educació pública
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid