Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUBA
Celebracions a Cuba pel 87è aniversari de Fidel Castro

Un concert, la presentació de dos llibres i la inauguració d'una exposició fotogràfica són algunes de les activitats amb què s'ha celebrat aquest dimarts a Cuba l'aniversari número 87 del líder de la revolució, Fidel Castro

13/08/2013 Internacional

L'Acadèmia Nacional de Cant Mariana de Gonitch ha ofert un concert dedicat a Castro i s'ha presentat el llibre "Fidel Castro, soldado de las ideas. Tecnologias y medios de comunicación. Selección temática 1959-2011 ", d'Omar Pérez. A més, s'ha inaugurat l'exposició "El Fidel que conocemos", dels fotògrafs Osvaldo Sales, Liborio Noval, Roberto Salas, Pau Caballero i Alex Castro. Aquest és el vuitè aniversari de Fidel Castro des que una malaltia intestinal el va portar a abandonar la presidència el 2006 i des d'aleshores només apareix esporàdicament en actes públics. Fidel Castro és "un ancià amb el cap fresc" que té "dificultats per moure's", va dir el mandatari uruguaià, José Mujica, després d'haver-se reunit amb ell a l'Havana a finals de juliol. Castro està "molt motivat amb el treball de recerca i d'experimentació biològica, de materials oxidants, vitamínics, proteics de diverses plantes d'origen tropical que poden servir per substituir en la dieta animal", va declarar Mujica al diari uruguaià La República.

En les últimes imatges divulgades als mitjans, l'exmandatari cubà ha aparegut usant barret de "guajiro" i atenent diverses plantacions de moreres i “moringas”, el cultiu que ha recomanat en diversos articles per les seves propietats alimentàries. La seva última aparició pública va ser a l'abril passat, quan va inaugurar una escola a l'Havana, i d'aquest mes durant l'última entrega dels articles que amb el nom de "Reflexiones" va començar a publicar durant la convalescència de la seva malaltia. Al febrer passat, quan es van celebrar eleccions generals, va anar a votar a un col·legi de l'Havana i aquest mateix mes va assistir a una sessió de l'Assemblea Nacional.

En l'última de les seves "Reflexions", l'abril passat, l'exmandatari va instar als Estats Units i Corea del Nord a evitar una guerra nuclear que afectaria, al seu parer, "a més del 70 per cent de la població del planeta".Va ser un article divulgat en plena tensió entre els dos països i en el qual Castro va alertar que existia "un dels més greus riscos de guerra nuclear després de la Crisi d'octubre a 1962 al voltant de Cuba, fa 50 anys". Al juliol, en coincidència amb el seixantè aniversari de l'inici de la revolució cubana, Castro va denunciar en una carta un intent de "calumniar" a aquest procés, en aparent al·lusió al cas del vaixell nord-coreà retingut a Panamà en què es va trobar material bèl·lic procedent de Cuba. Sense esmentar expressament en el seu text l'episodi del vaixell nord-coreà, Fidel Castro ha afirmat que Cuba està "contra totes les armes nuclears" i ha afegit que "cap nació, gran o petita, ha de tenir aquest instrument d'extermini, capaç de posar fi a l'existència humana al planeta ".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid