Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cuba, l'únic país de l'Amèrica llatina sense desnutrició infantil

Cuba ha aconseguit reduir al 0% la desnutrició infantil. L'existència en els països en desenvolupament de 146 milions d'infants menors de cinc anys desnodrits contrasta amb la realitat dels infants cubans, reconeguts ara per la UNICEF per estar aliens a aquest mal social.

Un recent informe del Fons de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF) que porta per títol "Progrés per a la Infància, Un balanç sobre la nutrició" constata que els percentatges dels nens per sota del pes saludable són del 28% a l'Àfrica Subsahariana, 17& al Pròxim Orient i a l'Àfrica del Nord, 15% a l'Àsia oriental i al Pacífic, i 7% a Llatinoamèrica i el Carib. La taula la completen l'Europa Central i de l'Est, amb el 5%, i altres països en desenvolupament, amb el 27%.

21/09/2011 16:58 Internacional

Cuba però, ha eradicat aquesta xacra i s'ha convertit en l'únic país de l'Amèrica Llatina i el Carib que ha eliminat la desnutrició infantil severa gràcies als esforços del seu govern per millorar l'alimentació de la població, especialment la d'aquells grups més vulnerables. A més, segons recull Prensa Latina, la UNICEF també destaca del país la tasca desenvolupada a favor dels infants i posada de manifest amb la total cobertura escolar i els alts índex de salubritat i vacunació. A més, l'Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) també ha reconegut que aquest és el país amb més avanços a l'Amèrica Llatina en la lluita contra la desnutrició.

 

I és que l'estat cubà garanteix una cistella bàsica alimentària que permet la nutrició de la seva població. Així mateix, es duen a terme reajustaments econòmics en altres mercats i serveis locals per millorar l'alimentació del poble cubà i atenuar el dèficit alimentari. A més, es manté una constant vigilància sobre el suport dels nens i adolescents i es vetlla per l'alimentació i nutrició dels infants mitjançant el lliurament diari d'un litre de llet a tots els nens de zero a set anys d'edat i també de sucs i viandes. A més, cada dia es reparteix gratuïtament a centenars de milers d'estudiants un berenar escolar

 

Al món, 852 milions de persones pateixen fam, 53 milions de les quals viuen a l'Amèrica Llatina. Només a Mèxic hi ha cinc milions de persones desnodrides i a Haití quasi quatre milions, mentre que a tot el planeta moren de fam cada any més de cinc milions de nens.

Segons les Nacions Unides, no seria gaire costós aconseguir salut i nutrició bàsica per a tots els habitants de l'anomenat Tercer Món. N'hi hauria prou, per assolir aquest objectiu, amb 13 mil milions de dòlars anuals addicionals al que ara es destina, una xifra que mai s'ha aconseguit i que és minsa si es compara amb el milió de milions que cada any es destinen a publicitat comercial, els 400.000 milions en drogues estupefaents o fins i tot els 8.000 milions que es gasta els Estats Units en cosmètics.

 

 

 


Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid