Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
La CUP-AE presenta el seu programa antipatriarcal al lloc on van assassinar la transsexual Sònia

La formació crida a mobilitzar-se el 25-N, Dia Internacional contra la violència de gènere

21/11/2012 Gènere

Era la nit del 6 d'octubre del 1991 quan sis neonazis d'entre 16 i 17 anys van assassinar brutalment Sònia Rescalvo Zafra, coneguda al món transsexual per "Sònia" mentre dormia a la glorieta dels músics del Parc de la Ciutadella.

Aquest dimecres la comissió del nomenclàtor de l'Ajuntament de Barcelona es reuneix per decidir si la glorieta del parc passa a dur el nom de la transsexual Sònia, tal i com reclamen des de fa temps les organitzacions d'alliberament LGTI.

La CUP-AE ha volgut sumar-se a aquesta demanda, i per això aquest dimarts va aprofitar per presentar les seves propostes en matèria antipatriarcal i LGTBI al parc de la Ciutadella de Barcelona.

La candidatura demana que es posi el nom de transsexual Sònia a la glorieta del parc de la Ciutadella de Barcelona on va ser assassinada la noia, i mostra el seu suport al moviment feminista de cara a les mobilitzacions del 25 de novembre, dia internacional contra les violències de gènere.

Isabel Vallet, número 4 de la llista per Barcelona, i diferents membres del Grup de Treball Antipatriarcal de la CUP, van explicar que per la CUP-AE el feminisme i l'alliberament sexual han d'anar lligats a l'alliberament nacional i social. Anna Rodríguez va explicar el procés d'elaboració del programa, que ha comptat amb la participació de diferents organitzacions feministes i d'alliberament LGTI, i la voluntat de la CUP-AE de continuar treballant amb aquestes i altres que s'hi puguin afegir passades les eleccions.

Llei per la llibertat sexual i de gènere i contra l'homofòbia i la transfòbia

Joan Pujolàs va presentar les propostes en l'àmbit dels drets i les llibertats de les persones LGTBI. Entre aquestes, destaca l'impuls d'una llei per la llibertat sexual i de gènere i contra l'homofòbia i la transfòbia, que emmarqui totes les polítiques en aquest sentit. Aquesta és una altra de les demandes històriques del moviment d'alliberament LGTI català.

En aquest sentit, Pujolàs va fer públic el compromís de la candidatura de treballar activament per fer possible la llei el més aviat possible, amb l'horitzó del primer any de legislatura, tal i com reclamen també les organitzacions d'alliberament LGTI.

Repartiment del treball productiu i domèstic i avortament lliure i gratuït

De la seva banda, Mireia Foradada va explicar les propostes en matèria feminista de la candidatura. Foradada va destacar la importància del repartiment del treball productiu, domèstic i de cura i la lluita contra les violències de gènere.

També va explicar les propostes de la CUP-AE per garantir l'avortament lliure i gratuït dins del sistema sanitari públic i va mostrar el seu suport al moviment feminista en la decisió de mantenir les mobilitzacions del 25-N malgrat la coincidència amb les eleccions i el veto de la Junta Electoral. Com a mostra d'aquest suport, tots els apoderats de la CUP-AE portaran un adhesiu remarcant que el 25-N és el dia de lluita contra les violències de gènere.

Suport de Cau de Llunes

El Cau de Llunes ha mostrat el seu suport a la CUP-AE perquè el seu programa polític "no només inclou de manera transversal la perspectiva de gènere com un aspecte a abordar en tot el seu projecte polític, sinó que inclou específicament la intenció de caminar cap a una societat no patriarcal, des d'un projecte polític que situï les dones, la diversitat d'opció sexual i d'identitat de gènere al centre d'un projecte transformador molt més ampli".

A més, destaca que proposa la implementació de polítiques públiques encaminades a eliminar les discriminacions salarials, a garantir el dret a l'abortament lliure i gratuït, a treballar per eradicar definitivament les violències masclistes i garantir la igualtat d'oportunitats en tots els àmbits.

En aquest sentit, demana el vot per la CUP-AE però també crida a la mobilització amb motiu del Dia internacional contra les violències de gènere. "Toca cridar que no volen ni un minut més de silenci contra les violències masclistes, però també ens toca escollir una opció de vot que aposti per la nostra lluita i que la dugui cada dia al Parlament, per això, cal votar la CUP, perquè com molt bé diu el seu programa polític: “la nostra independència implica una independència feminista i sexualment lliure cap a la construcció d'una societat no patriarcal amb igualtat d'oportunitats real"".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid