Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Més de 800 persones van presenciar l’encesa d’espelmes per la independència de Riudoms

Una trentena d’entitats del municipi van participar en l’encesa de les 2.014 espelmes del “Riudoms encén la flama” al Baix Camp

09/06/2013 Política
Els riudomencs no van voler perdre el tren de la independència i, amb la celebració de l’acte “Riudoms encén la flama”, es van sumar aquest dissabte als municipis que ja havien celebrat enceses d’estelades per tot el Principat. La Plaça de l’Església va ser el punt escollit per col·locar-hi el número simbòlic de 2.014 espelmes, que van il·luminar amb una estelada gegant aquest emplaçament destacat de la vila. Les espelmes van ser apadrinades pels riudomencs i riudomenques perquè des de Sant Jordi es va iniciar una campanya on tot aquell qui ho volgués podia subvencionar una espelma al preu d’un euro. A canvi, se’ls obsequiava amb un punt de llibre.

L’encesa d’espelmes, que no es va poder celebrar el passat 18 de maig per problemes meteorològics, es va iniciar ahir a dos quarts de nou del vespre i va culminar al cap d’una hora. Per la realització de l’acte, es va comptar amb la participació d’una trentena d’entitats del poble i l’ajuda de més de 40 voluntaris. L’acte, organitzat per Riudoms per la Independència, va comptar amb els parlaments de Pere Campíñez, coordinador de l’ANC de Riudoms, Pere Borràs, coordinador de la territorial de l’ANC de Reus, Biel Ferrer, president d’Òmnium Baix Camp, i de l’economista riudomenc Modest Guinjoan.

També van parlar representants dels col·lectius de nouvinguts llatinoamericans, romanesos i magrebins i es va oferir un breu recital poètic. Al llarg de la jornada, també hi van actuar el grups de Caramelles de Riudoms, la Coral Dolça Catalunya, la colla sardanista Roses de Tardor i la Colla Gegantera. El punt i final a l’acte el va posar la Colla de Diables de Riudoms, que amb les seves carretilles van ajudar les espelmes a il·luminar la plaça.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid