Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
La CUP-AE reclama que Parlament i Govern retirin l'acusació contra 20 indignats a l'AN

L'esquerra independentista, que ha mostrat la seva solidaritat amb tots els imputats, considera un autèntic escàndol que es recorri a l'excepció de l'Audiència Nacional.

04/06/2013 Drets i Llibertats

El Grup Parlamentari de la CUP-AE farà una petició formal a la Mesa del Parlament perquè retiri immediatament l'acusació contra vint manifestants que el 15 de juny de 2011 es manifestaven encerclant simbòlicament la cambra i en el marc de les protestes contra els pitjors pressupostos antisocials des del final de la dictadura. L'acusació signada per Parlament i Generalitat implica peticions de presó superiors a 3 anys per tots ells. La CUP-AE, que ha mostrat la seva solidaritat amb tots els imputats, considera un autèntic escàndol que es recorri “a l'excepció de l'Audiència Nacional, a la tipificació penal de delictes polítics i a la criminalització de la dissidència”.

En el seu moment, la Mesa del Parlament va decidir personar-se com a institució en un procés que s'instrueix al tribunal d'excepció de l'Audiència Nacional. Per la CUP resulta “profundament demencial, incoherent i incongruent” que les dues institucions catalanes, sota la majoria de CiU, acudeixin a un tribunal del qual el passat 7 de maig CiU en demanava la dissolució al Congrés dels Diputats espanyol. I han recordat que “comparteixen acusació kafkiana amb el sindicat ultradretà i espanyolista Manos Limpias, el mateix que ha denunciat Artur Mas per sedició en un tribunal que es hereu directa del TOP franquista”.

Temps mort policial

En el decurs del setge simbòlic a l'austeritat, l'actuació policial d'aquella jornada va ser durament criticada i qüestionada des de diversos sectors socials, més encara quan es van produir desenes de manifestants ferits. Per la CUP, la gestió policial (un temps mort policial premeditat) anaven orientades a la posterior criminalització política, mediàtica i judicial -la més severa que va patir el moviment del 15M-. Una criminalització que socialment no va prosperar. Cal recordar que només quatre dies després, més de dues-centes mil persones omplien els carrers de Barcelona per protestar pels atacs polítics a la indignació.

La Mesa del Parlament, formada per representants de CiU, ERC, PSC, PP i ICV-EUiA i on la CUP no hi té representació, ha abordat aquest matí el cas, i hauria decidit informar properament els grups que no hi són representats (C's i CUP) de l'estat del procés i l'acusació formulada pel Parlament.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid