Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Anul·len les multes de 4.500 euros als organitzadors de la manifestació antifeixista de Salt

En el seu moment, Felip Puig va justificar la sanció per l’actitud "hostil i agressiva" dels maniestants i perquè assegurava que la mobilització no es va comunicar "en els termes i terminis que fixa la llei".

28/01/2014

La titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona va anul·lar la multa de 4.500 que el Departament d’Interior va imposar als suposats organitzadors de la manifestació antifeixista que va recórrer els carrers de Salt (Gironès) el 27 d’agost del 2011. La jutgessa va dictar sentència de viva veu al final de la vista, que es va fer dimarts passat al Palau de Justícia de Girona.

Benet Salellas, advocat de Mostafà i Sílvia, les dues companyes que el Departament d’Interior havia multat per haver participat en una manifestació antifeixista, havia presentat recurs d’alçada contra la sanció de 4.500 euros que se’ls imposava “solidàriament.”

El recurs es fonamentava sobre el fet que Sílvia i Mostafà no van ser identificades en cap moment pels mossos d’esquadra a la manifestació antifeixista, cosa que, de fet posa en dubte fins i tot que fossin a la manifestació. Però, sobre tot, no explica com van ser reconeguts per la policia. L’argumentació d’Interior, segons la qual els agents van identificar-los perquè es tracta de persones amb una vida participativa en associacions i entitats, el que fa és posar de relleu la utilització d’arxius policials amb finalitats de control social, cosa que vulnera el dret fonametal a la intimitat, tal com la campanya ha denunciat reiteradament.

I és que, segons l'advocat l'expedient s’havia tramitat partint de la culpabilitat de Mostafà i Sílvia, atribuint-los les mateixes accions indistintament. Tant és així que es proposa, sorprenentment, una sanció econòmica de 4.500 euros per a tots dos, utilitzant el criteri de la solidaritat en la sanció, insòlit en el Dret Administratiu Sancionador.

Campanya de solidaritat

Durant quasi dos anys, la campanya "Pel dret a manifestar-nos", formada després que el Departament d'Interior sancionés els dos joves que van participar a la manifestació antifeixista de Salt el passat 27 d'agost del 2011  amb 9.000 euros, ha portat una intensa campanya de solidaritat en suport als encausats.

Aquesta manifestació es va convocar com a resposta a la concentració que el partit de caire racista Plataforma per Catalunya (PxC) havia convocat a la població. Salt havia viscut en els darrers mesos episodis de tensió i conflicte entre veïns i la manifestació volia mostrar el rebuig frontal a les actituds feixistes i racistes. Interior va prohibir la concentració de PxC, que finalment va suspendre la convocatòria, però el col·lectiu antifeixista va decidir mantenir la seva manifestació tot i que no havien demanar cap autorització prèvia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid