Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nació
"Som Països Catalans" impulsa la campanya Som Cims a l'entorn de la Diada nacional del 24-J

El cap de setmana del 22 i 23 de juny, seran diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats.

21/06/2013 Política

L'entitat "Som Països Catalans" proposa una seixantena d’ascencions i excursions a cims d’arreu del país amb motiu de la campanya Som Cims amb l'objectiu de reivindicar el territori i propulsar i promocionar l’organització local (de cada barri, vila o espai social) arran de la diada nacional dels Països Catalans, Sant Joan.

Així, el cap de setmana del 22 i 23 de juny, seran diverses les sortides cap a muntanyes, turons, pics, puigs emblemàtics, pròxims, populars, tranquils i estimats. Allà animen a recollir imatges per tal de visualitzar la defensa del territori i la unitat dels Països Catalans des de metres amunt. Un cop fetes, cal enviar-les a cimsppcc@sompaisoscatalans.cat per tal que els Països Catalans més tel·lúrics puguin ser vistos i compartits.

Segons, "Som Països Catalans", cadascuna de les activitats ha estat assumida per entitats, organitzacions i persones de la localitat, així que la informació més extensa sortirà d’allà. En aquest sentit, també es pot consultar tota la informació detallada de les activitats a l'agenda de Llibertat.cat. Per altra banda, l'entitat apunta que, el llistat no és tancat, sinó que les adhesions poden continuar, per tal d’augmentar encara més la popularitat de l’esdeveniment.

Flama del Canigó

Antoni Pladevall i Font, capellà i historiador, membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha redactat el Missatge de la Flama del Canigó 2013.

Per a l'Antoni Pladevall, "La Flama ha refet la unitat per sobre de tota barrera o frontera dels Països Catalans" i recorda que 1659, "una desventurada decisió política de l’Estat espanyol va trencar la unitat catalana, fent regal a França d’una part molt estimada del nostre país".

Així com també, remarca que estem a la vigília del tercer centenari del 1714, "any en què un rancorós rei d’Espanya ens va prendre les llibertats i ens va vincular, com a colònia conquerida, al decadent carro del regne espanyol, greuge que mai ha volgut reparar".

En aquest punt, assenyala el missatge, que "Espanya continua amb l’urc del vencedor i no para de vexar-nos com a poble sempre que pot. No perdona que vulguem continuar sentint-nos poble lliure. Per això hem de continuar units i disposats a lluitar i a treure forces de flaquesa per exigir el que per dret ens pertoca".

També, fa una denuncia contra tants botiflers que, més o menys camuflats, que "ens volen dividir per fer-nos perdre l’esperit i els sentiments que ens mantenen encara com un gran poble, punt que remarca com "el gran missatge de la Flama".

El text d'Antoni Pladevall, recorda el centenari del naixement de Salvador Espriu i el centenari del naixement de Salvador Espriu, tot dient que "un català i un valencià que s’agermanen en el seu amor a les nostres lletres i al seu país, dos poetes i escriptors distingits amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes: Espriu el 1972 i Estellés el 1978".

Enllaçats per la llengua

Promou la campanya "Per Sant Joan, la Flama del Canigó i un llaç al balcó". "Rebem la flama que ens arriba des del cim del Canigó, com la festa que enllaça tots els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l’Alguer. Per això “Enllaçats per la Llengua” ens anima a tothom a fer visibles els llaços i l’alegria de reconèixer-nos i retrobar-nos enmig de la festa. Així com difondre el manifest d’Enllaçats per la Llengua".

Tota la informació sobre les sortides programades dins la campanya "Som Cims", així com els actes en motiu de la Diada Nacional dels Països Catalans els podeu consultar a l'agenda de Llibertat.cat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid