Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa dels Països Catalans
L'Espai Mata de Jonc dóna suport als actes a l’entorn de Sant Joan

L'Espai tracta de promoure el debat al si dels Països Catalans sobre com construir un futur comú en llibertat.

19/06/2013 Política

L'Espai Mata de Jonc, mitjançant la seva pàgina web, ha donat a conèixer el seu  suport a les diverses mobilitzacions que es realitzen a l’entorn de la Festa Nacional dels Països Catalans "que tenen com a objectiu construir un espai comú de futur que ens permeti de potenciar les polítiques lingüístiques, culturals, econòmiques i polítiques que afavoreixen els nostres interessos comuns i col·lectius",

Tenint en compte que "el 24 de juny, festa de Sant Joan és, d’acord amb la tradició popular que ens relliga, la diada nacional de les terres de llengua catalana, on la flama de la llengua recorre el nostre espai nacional, els Països Catalans, recordant el nostre compromís col·lectiu en la defensa d’aquest nostre signe d’identitat fonamental compartit, que és la llengua catalana".

Així, l'Espai dóna suport a la campanya "Per Sant Joan, la Flama del Canigó i un llaç al balcó" d'Enllaçats per la llengua. "Rebem la flama (vegeu el missatge 2013) que ens arriba des del cim del Canigó, com la festa que enllaça tots els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l’Alguer. Per això “Enllaçats per la Llengua” ens anima a tothom a fer visibles els llaços i l’alegria de reconèixer-nos i retrobar-nos enmig de la festa. Així com difondre el manifest d’Enllaçats per la Llengua"

També dóna suporta a la campanya "Enfilem-nos als cims" de les nostres muntanyes per plantar-hi les nostres ensenyes (Vegeu la Campanya SOM CIMS! de Som Països Catalans). Demana que els ajuntaments l’aprovació d’una moció per declarar Sant Joan Festa Nacional dels Països Catalans (Vegeu la campanya i la moció que es proposa) i recorda l'inici del Correllengua 2013 (Vegeu-ne la presentació).

L’Espai Mata de Jonc

Es concep com una Xarxa nascuda bàsicament per aplegar i difondre informació permanent sobre els problemes i activitats més rellevants d’arreu dels Països Catalans.

Un espai de trobada que incentiva la cooperació entre les realitats concretes de cada territori a tots els nivells, especialment quant als aspectes culturals, lingüístics, socials i econòmics entre els diferents Països Catalans.

En unes altres paraules, Espai Mata de Jonc tracta de constituir una mena de “caixa de ressonància” per a relligar tot allò que es fa i es pot fer arreu dels Països Catalans en defensa d’allò que ens uneix, promovent un debat al si del Principat, del País Valencià i les Illes Balears, de com construir un futur comú en llibertat.


 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid