Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nació
Presentació a Mallorca de la campanya "Som Països Catalans"

Per la normalització del marc territorial català en qualsevol expressió de la societat

01/02/2013 Política
Cartell de la presentació de "Som Països Catalans" Cartell de la presentació de "Som Països Catalans"

"Som països Catalans" naixerà aquest dissabte 2 de febrer al Teatre de Petra (Pla de Mallorca) amb un acte fundacional que servirà per presentar públicament una iniciativa que sorgeix de persones de diferents generacions i d'arreu del territori i que pretén generar sinérgies des de molt diferents àmbits.

L'objectiu, segons els impulsors, és normalitzar el marc nacional en tots els àmbits. Des de l'esportiu a l'associatiu, l'econòmic, el polític, o musical. Experiències com la cançó necessària, que engloba els cantautors dels Països Catalans han de ser l'exemple de la normalització del marc territorial català en qualsevol expressió de la societat civil o moviments socials.

La iniciativa es presenta a l'illa de Mallorca en col·laboració amb el Col·lectiu Albaïna i Pla de Mallorca en Marxa , dos entitats molt arrelades i de reconeguda trajectòria en els seu respectius municipis. Durant la presentació parlaran membres de la iniciativa Som Països Catalans i d'aquests dos col·lectius locals, així com dues persones que llegiran el

manifest fundacional. A més, està previst que Som Països Catalans comenci a donar a conèixer part de la feina que s'està fent i els suports amb els quals es compta per tirar endavant la iniciativa.

A partir de les 21.00h, el Teatre de Petra

Acollirà una gala amb música, glosa i parlaments. En primer lloc hi intervendran els reconeguts glosadors Macià Ferrer (Montuïri) i Maribel Servera (Manacor). Seguidament, es presentarà l'espectacle 'La cançó necessària', on sis joves cantautors repassaran temes compromesos d'ara i d'abans. Pau Alabajos (Torrent), Meritxell Gené (Lleida), Andreu Valor (Cocentaina), Jordi Montañez (Gràcia), Cesk Freixas (Vilafranca del Penedès) i Josep Romeu (Tarragona) són el millor exponent de la nova fornada de cantautors compromesos. I per cloure l'acte, l'experimentat i compromès cantador Biel Majoral (Algaida),que oferirà, acompanyat dels també algaidins Delfí Mulet i Biel Torres, alguns dels temes que s'han convertit en autèntics himnes nacionals, com 'Què té aquesta terra nostra' o 'Jo sóc català'.

Treballar per la construcció nacional dels Països Catalans

Som Països Catalans vol construir en positiu i enllaçar des de la base els territoris d'aquest racó de la Mediterrània, units per una llengua, la catalana, i per una una història, la dels Països Catalans, però sobretot per un futur que cal començar a treballar. Ens trobam en uns moments en què resulta urgent fer front a les ofensives contra la llengua i el país. Volem retrobrar-nos en la nostra unitat (i des de la diversitat que ens caracteritza) i estrènyer els llaços per avançar conjuntament. Treballar en definitiva per la construcció nacional dels Països Catalans, perquè no ens cal esperar a ser lliures per construir el país que volem.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid